Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Westeros Világa

Westeros Világa

Trónok Harca 6. évad 2. rész - Otthon, elemzés másképp

2016. május 03. - TheHound

Az előző rész rengeteg találgatásra adott okot, leginkább Melisandre-val és a nyakékével kapcsolatban. A megoldatlan kérdésekre a Trónok Harca sorozat 6. évad 2. része ad választ, ami hozza a tőle elvártat, apagyilkosságtól kezdve a sárkányokon át a feltámadásig lesz itt minden ami kell. Tahó összefoglaló a legújabb eseményekről, Hodor-méretű spoilerekkel.

jon-snow-alive.jpg

Brandon Stark

Bran ügyesen időutazik Deresbe vissza, a háromszemű hollóval Brynden-nel nézik ahogy a fiatal Ned Stark igyekszik nem elpatkolni kardvívás közben. Ott van Hodor is, aki már gyerekként is akkora, hogy ülve nyalja a Plútót, de ráadásul még értelmesen beszél is. Kiderül, hogy egy generációval ezelőtt még Wylis-nek hívták a mamelukot, az arca olyan mintha elrejtett volna a pofazacskójában egy egész krémest, szóval cuki. Választ kapunk arra is, hogy miért ekkora bébibálna, hát mert óriásvér csörgedezik az ereiben, itt a Trónok Harca Hagrid-ja, nesze. Lyanna Stark is feltűnik, életképesebb mint a három másik srác összesen, többet sajnos nem láthatunk mert a vén trotty mondja Bran-nak hogy ennyi volt a móka mára, ideje felébredni.

game-of-thrones-season-6-promo-bran-750x522.png

Bran nyűgös mint állat, végre otthon voltam, nem ebben a lepra barlangban, zsörtölődik. Ne túráztasd magad fiam, a végén még te is álmodni jársz az álmokba, aztán pörgetheted az asztalon a búgócsigádat a film végén, hogy a valóságot látod-e, okoskodik a mestere, de az se megy egyhamar sehova, mert csak a feje látszik ki a sok gyökérből, szó szerint. Bran próbálja kérdezni Hodort, hogy miért lettél te félkegyelmű amúgy, az meg sokat sejtetően löki a rizsát, hogy Hodor. 

Jon Snow

Hiába hazudott amnesztiát nekik Alliser Thorne, Davoséknak csak nem fűlik a foguk ahhoz, hogy átadják a volt parancsnok holttestét neki. Thorne győzködi őket még egy sort, gyertek már ki a szobából, elmehettek szabadon, a farkast is szélnek eresztjük ott északon, adja a két lábon járó PETA-t. Bocsika, zárt körű rendezvény, mondja Davos, Thorne unja már a totojázást, elkezdik betörni az ajtót egy kalapáccsal. Mielőtt az utolsó darab is kitörne, valaki gecire kopogtatni kezd a vár kapuján, visszaért az Ember, Aki Az Életét Köszönheti Havasnak.

ep52-ss08-1920.jpg

A vadak lesznek azok, berontanak a várba, élükön Tormund (na ugye megmondtam), Edd és Wun Wun az óriás. Tormund a példa kedvéért rögtön levág egy varjat, az Éjjeli Őrség érzi hogy veszett fejsze nyele ez a harc, nem is nagyon küzdenek, hiába üvölt nekik Thorne. Csak egy legény volt a gáton, ő hátbalőtte az óriást egy nyílvesszővel, amire válaszul Wun Wun a falhoz baszta az idiótát, a hulláját meg Thorne lábához hajította. Mocskos egy áruló vagy, sziszegi Eddnek Alliser, ne feszegessük hogy ki árult el kit, vág vissza Edd. Olly és Thorne megy a dutyiba, míg Tormund rendelkezik hogy kéne egy máglya Jonnak, nem volna jó élőhalottként viszontlátni. 

Cersei

Királyvárban pezseg az élet, az utca népe jókedvűen emlegeti a napot mikor Cersei-t meztelenül sétáltatták végig a városon, egy részeg még azzal is eldicsekszik, hogy Jaime-vel lyuktesók lettek. Pletykálni amúgy sem túl okos dolog, a bosszúálló ribi királynőről meg pláne nem, Ser Robert Strong némítja el örökre a részeg marhát egy kiadós csicskalángossal.

game-of-thrones-saison-6-episode-2-la-video.jpg

Cersei közben igyekezne a lánya temetésére, de Lannister-katonák állják el az útját, ő meg sziszegi hogy lesznek szíves eltakarodni a büdös francba előle. Nyomatékosításul Ser Robert Strong is kezdi felvenni a támadóállást mögötte, úgy látszik Qyburn frankensteinje még nem szorult garanciális javításra. Erre már a katonák is belecsokiznak a láncingbe, motyogják hogy a király parancsára nem hagyhatod el a tornyot, Csipkerózsika. Cersei nem erőlteti a dolgot, leszarom visszamegyek inni, veletek később számolok.

Jaime és Tommen

Jaime érdeklődik finoman a királytól, hogy figyi már, azért anyádat igazán elengedhetted volna a testvéred temetésére, miért haragszol rá? Tommen rázza a fejét, nem erről van szó csak szégyenlem magam amiért nem voltam elég tökös megvédeni őt, amikor közönséges ribanc módjára közszemlére tették a nyílt utcán. A feleségem börtönben, anyám börtönben, két testvérem halott, Tywint hasbalőtték szarás közben, picit bedepiztem de már elmúlt. Megjelenik a Főveréb is, a király kérdezi, hogy hol a feleségem, te dög? A pap se szívbajos, rávágja hogy Margaery-nek még vallania kell, oszt' majd meglátjuk. Na most lehet hogy Tommen már nem olyan porbafingó mint az előző évadokban, de a tökei még mindig nem szálltak le, ellenben Jaime-ben rendesen megy fel a pumpa, szaladj anyádhoz békülni Tommen, mert ez most lehet 18+os lesz.

jaimetommen.jpg

Jaime meglehetősen dühös, mégiscsak bebörtönözték és meggyalázták az ikertestvérét, aki a szeretője és a maradék egy darab gyermekük anyja is. Egy gyilkosságot is kilátásba helyez a Főverébnek, de erre nem most fog sor kerülni, mert a pap egy rakás fanatikus harcossal pluszban, Jaime meg egy jobb kézzel mínuszban van. Engem megölhetsz, de így is megdöntjük a birodalmatokat, árulja el terveit a szerény, névtelen és gyenge Főveréb, most kibújt a szög a zsákból. 

game-of-thrones-season-6-promo-jaime-750x522.png

Cersei durcizik finoman, nehogy azt higgye már a fia, hogy egy laza bocsival lerendezheti a dolgot. Tommenből előtör a (dupla) Lannister-vér, mondja hogy porig kellett volna rombolnom a börtönödet, anyám, a vallásos gyökereket meg véresre veretni a faszkorbáccsal. Cersei megbocsát persze, óriási a katarzis, az meg remélem nyilvánvaló mindenkinek, hogy Cersei bosszújától kő kövön nem fog maradni.

Tyrion

Tyrion vedeli a bort a kurva nagy piramis legtetején, ide nagy szívás lehet felmászni a dagadt Varysnak. Tyrion rugózik egy kicsit azon, hogy három férfi és egy nő van jelen a teremben, mégis egyedül neki van farka. Te viszont állva le tudnál szopni, reagál Varys, na ja ha lenne mit, dobja vissza a labdát Tyrion. Helyzetjelentés következik, a flotta leégett,a környéken újra a rabszolgatartáson alapuló gazdaságra váltottak át, van két sárkányunk is, ők viszont éhségsztrájkolnak.

varys-and-missandei-1200x798.jpg

A sárkányok jobban érzik magukat a levegőben, mint a föld alatt, világít rá Tyrion aki amúgy marhára vágja a sárkányos témát, mire Missandei kérdezi tőle hogy honnan a bús francból tudsz te mindent, no offense. Tyrion felfedi önnön identitásának igazi értelmét, mi szerint ő piál és tud dolgokat úgy általában, ő ebben jó, más meg másban.

tyrion_lannister_and_dragon_game_of_thrones.jpg

Nagyon örülünk a Trónok Harca töretlen népszerűségének, ez azért is jó, mert több pénz jut CGI-ra, szóval a sárkányok elég faszák lettek. Tyrion rendesen benyal nekik, a sárkányok - beszartok - jól láthatóan értik, amit mond. A törpe végül leműti róluk a láncokat, de azért örvendezik nagyon, hogy nem zabálták meg a hüllők.

Arya

A Sokarcú Isten templomából megismert kiscsaj tovább folytatja a küzdősport-oktatást a vak Arya-nak, aki úgy tűnik kezd visszatámadni lassan-lassan, mert ő ugye vakon is jobb harcos bárkinél, naná. Sajnos nem fogja félholtra verni a másik lányt, mert egy kéz megállítja a lesújtó botot, Jaqen H'ghar lesz ez. A férfi teszteli Arya-t, megjegyezted-e már az egyetlen dolgot amit már időtlen idők óta pofázunk? Meg-meg, nem vagyok én senki, nincs nevem se, mondja Arya, visszakapná már a látását szerencsétlen.

ep52-ss04-1920.jpg

Ramsay

Deresben Ramsay, maga a megtestesült családon belüli erőszak győzködi a fatert, hogy az a hűtlen szutyok felesége csakis az Éjjeli Őrséghez menekülhet, uccu utána! A vár védtelen dél felől, simán be tudjuk venni, játssza Napóleont Ramsay, csak ő nem az orosz téltől fog meglepődni hanem a már Westeros földjein pecózó vadaktól. Roose-nek szerencsére több esze van, odapirít a fiának, hogy vegyél már vissza, ennyire hülye te sem lehetsz. Jön egy mester is, közli az örömhírt, megszületett Roose Bolton második fia. Ramsay gyorsan kapcsol, ez a gyerek már nemesi származású, ő meg fattyú-sorba született, Sansa Stark ki tudja merre járhat, lehet nem kellett volna annyit erőszakolni míg itt volt szóval borult a bili rendesen. Pont gondoltam is, hogy olyan fejet vág, mint aki képes lenne kinyírni az apját az örökségért, hát erre pont kinyírta az apját

rooseramsay_0.jpg

Az anyjával és az újszülött öccsével se kegyesebb, azokat a kopóival tépeti szét, én vagyok Lord Bolton röhögi Ramsay, szerintünk meg most kezdi el csak az igazi ámokfutását. Ramsay közben megtalálói díjat kínál a vadászkutyái után amelyek Brienne támadása alatt váltak köddé, de nem csak ő, hanem a fél internet is azokat keresi.

Sansa

Itt Brienne mártírkodik Sansa-nak, kerek három napig kutattam Arya után, de eltűnt mint a kámfor. Szóba kerül a Véreb is, nem hiszem hogy bántotta volna a kiscsajt, elmélkedik Brienne. Arról jótékonyan kussol, hogy Arya nem tűnt volna el, ha nem bassza le egy szakadékba Sandor Clegane-t, de mindegy.

img_6530_1.jpg

Mi történt Deresben, kérdezi Sansa-t, ő meg nem szól semmit, de mi tudjuk hogy minden megtörtént, ami egy perverz, szadista bolonddal a hátad mögött csak megtörténhetett. Theon elbőgi magát, elvittelek volna én Jon Snow-hoz, most komolyan, de Brienne-ékkel nagyobb biztonságban leszel, mondja Sansa-nak, nem tudunk neki nem igazat adni, Ramsay hálás munkájának meglett az eredménye.

Yara Greyjoy

Yara jelenti az apjának, Balonnak, hogy az utolsó szárazföldi erődjük is elesett, plusz rávilágít arra, hogy egy valagnyi hajóval és tengerésszel lehet a vizeken kéne portyázniuk, nem annyira a szárazföldön. Az apja vállat von, teszek én a veszteségre, ami egyszer meghalt, az nem halhat meg többé. Yara, akinek bűn ronda ugyan a feje, de bőrnadrágban iszonyat kerek segge van, még mindig inkább a tengereken fosztogatna, de a fater közli hogy pofád befogod, ha nem csinálod azt amit parancsolok, akkor nemzek másik örököst magamnak. A lánya megállja röhögés nélkül, mégiscsak a királyával beszél.

balon.jpg

Euron Greyjoy meg a két torony között átívelő függőhídon állja el Balon útját, aki már biztos rohanna örököst nemzeni, ha már így pont eszébe jutott. Lejárt az időd bátyám, a temető meg üres, hadd uralkodjon más, köszönti őt Euron. Balon visszaugat, hogy neked már rég egy tenger alatt kéne rohadnod, nem itt engem megpuccsolni. A vége az hogy Euron fél kézzel lekúrja az öreget a mélybe, az egy panelháznyit repül lefelé, mielőtt szétkenődne a köveken és a vízen. Nézzük a jó oldalát, ami meghalt, az már nem halhat meg többé.

ep52-ss07-1920.jpg

Yara méltó módon eltemeti az apját, a hullát kiúsztatják a szürke tengerre, majd mondja az egyik papnak hogy akkor most helyet foglalna a trónuson, ha nem gond, apám úgyis ezt akarta volna. A pap gyorsan letöri a szarvát, hogy nem eszik olyan forrón a kását, királyválasztás lesz, aztán lehet hogy nyersz és te leszel az első női uralkodó itt minálunk, de az is lehet hogy nem, a pap pofájára van írva hogy biztos hogy nem.

Jon Snow

Szerencsére Melisandre felöltözött, volt oly' drága és a nyakláncát is magára kapta, így megint a milfet látjuk, nem pedig minden erekció rémálmát. Davos kopog be hozzá, bejönnék dumcsizni csak úgy, picit lemerevedik mikor látja hogy a nő újra a lángokba bámul, ajjaj nehogy nekiálljon jósolni meg pofázni a lángokról, mert akkor ismét elkapja a pirománia ezt a ribancot. Davos nagy nehezen kiböki, hogy szeretnék kérni egy kis cukrot meg lisztet, meg ha már úgyis itt vagyok, akkor támaszd már fel Havas Jont, ha ráérsz véletlenül. Faszságot jövendölni prímán ment eddig, mondja Melisandre, de holtat visszahozni az életbe, az már keményebb dió, ehhez meg nincs meg a végzettségem. Davos elhúzza előtte a mézesmadzagot, te voltál az aki méreggel öblögetett, árnyékot szültél meg minden, ez neked is menni fog, ha egyszer egy másik vörös papnak is ment. Te vagy a nő, aki megmutatta nekem, hogy csodák léteznek, győzködi tovább a nőt Davos, az meg nagy nehezen kötélnek áll.

jon-snow-lives.png

Maga a ceremónia nem volt nagy tűzijáték, Melisandre lemosta a vért Havas testéről, a haja és a szakálla egy részét beleszórta a lángokba, hülye nyelven kántált jó sokáig, szóval minden úgy zajlott ahogy egyszeri paraszt elképzel egy feltámasztást. Kivéve persze, hogy a végén nem történik semmi, miért, már azt hitted, mi? :D Éééés amikor már mindenki belenyugodott, hogy ez a dög nő egyetlen dologra jó lett volna még, azt is elbassza, a rémfarkas hirtelen felkapja a fejét és...

jon-snow-alive.jpg

HAVAS JON FELTÁMAD.

TheMountain értékelése:

Az évad második részében jelentősen eltolódtak az arányok a - mind formás, mind szottyadt - csöcsöktől a szétkenődő agyvelők, különböző tesztrészekbe fúródó tőrök, szétmarcangolt kisbabák irányába. Továbbá: eddig megszokhattuk, hogy aki kinyiffan a sorozatban, az halott is marad - nos, ez a hagyomány ezúttal megszakadt. Persze lehet mondani, hogy nana, hiszen a Hegy is feltámadt valamilyen formában, még ha kicsit Frankeinstein-szörnyes utóérzéssel is - oké. Meg volt egy szintén Fény Ura hívő valami félszemű csávó, aki szintén feltámadást játszott, miután a Véreb megkóstoltatta vele a kardját. De ők azért mégsem ez a kis pozsgásarcú, csupasztökű közönségkedvenc. Vajon lesz komolyabb szerepe Jon Snownak a történetben, vagy visszahozása nem marad más, csupán "fan service"? Vajon Melisandre, ha már így belejött, feltámasztja Ygritte-et is (vagy őt elégették...? nem emlékszem), hogy újra együtt turbékolhasson a gerlepár, vagy magának akarja majd Havast? És Havasnak vajon minden testrésze újra működőképes? És ha igen, vajon azután is, ha meglátja Melisandre-t eredeti alakjában?

Ja igen, meghalt néhány karakter ebben a részben - Boltonon gondolom, nem lepődtünk meg, Balon Greyjoy meg szerintem annyira fog hiányozni, hogy én már el is felejtettem a nevét.

Pontozás: 5 Jon Snow testdublőr-segg a 6-ból

jon-snow-segg-ertekeles.jpg

 

Jövő héten jelentkezünk a következő epizód elemzésével, a megszokott stílusban. Ha időközben még több tahóságra vágytok, keressetek minket facebookon, de Instagramon is dől belőlünk a hülyeség.

Facebook: https://www.facebook.com/westerosvilaga/

Instagram: https://www.instagram.com/realm_of_westeros/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://westerosvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr838679334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigo 2016.05.06. 00:43:07

A cikk jobban tetszett, mint az epizod egyaltalan. Csak igy tovabb!
süti beállítások módosítása