Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Westeros Világa

Westeros Világa

Trónok Harca 6. évad 10. rész - Egy egész évadnyi izgalom, egyetlen epizódba sűrítve

2016. július 01. - TheHound

A 10. epizód kárpótol minket az egész 6. évadon átívelő, szörnyű szüttyögésért. Tudjuk, mindenki a kilencedik részt hájpolta a brutális csatajelenettel, de az igazság az, hogy az idei évadzáró kérlelhetetlen könyörtelenséggel tolja az arcunkba azokat a cselekményeket, amelyek miatt igazán rajongunk a Trónok Harca sorozatért. Királyvárban olyan grillpartit csapnak, hogy attól még a Főverébnek is kikerekedik a szeme, Tommen pedig egyenesen ugrál örömében. Daenerys csónakázni indul, viszi magával a frissen összelopkodott flottáját és a házi-eunuchot, akiről kiderül, hogy a fénysebesség minimum kétszeresével képes utazni. Jon Snow meg majdnem olyan érdekes volt, mint Lyanna Mormont, de csak majdnem. Szpojlerkedni fogunk.

frontjo.png

Tovább

Trónok Harca 6. évad 9. rész - A Fattyak Csatája

A 9. epizód eddig kivétel nélkül nagy csatákat és döntő fordulatokat tárt a nézők elé, ez most sincsen másképp. Daenerys hadra fogja a sárkányait, kiderül, hogy miért nem érdemes fahajókkal támadni a tűzokádó szörnyekre. Havas Jon reménytelen csatába indul Ramsay ellen, a sorozat legjobb harci jeleneteit kapjuk meg. A korábbi epizódok időhúzása, a felesleges karakterek és a dögunalmas történetszálak után végre minden néző elégedetten dőlhet majd hátra. Spoiler!

nevteeeeeeelen.png

Tovább

Trónok Harca 6. évad 8. rész - Hullanak a verebek

Arya Stark végre pontot tesz a Senki-féle történetszál végére, a Véreb azt hiszi hogy egy népmesében van és ő Fanyűvő, Tyrion pedig egy ostrom közepén találja magát. Cersei már nagyon érzi a közelgő vesztét, ezúttal talán a kedvenc zombija sem menti meg. Jaime visszaszerzi Zuglót, míg Sansa elbukik egy hadsereget. Spoiler!

mem3_1.png

Tovább

Trónok Harca 6. évad 6. rész - A dögunalom

Mindannyian tudjuk, hogy miért imádjuk igazán a Trónok Harcát; a kiszámíthatatlan fordulatok, a váratlan halálok és a jelentőségteljes párbeszédek teszik igazán értékessé ezt a sorozatot. A hatodik epizódnak sikerült széllel szemben hugyoznia, hiszen olyan semmitmondó és dögunalmas részt kaptunk, mintha egy C kaegóriás brazil szappanoperát néztünk volna Eszmeraldával és Amígóval. Teljesen felesleges karakterek térnek vissza, semmitmondó monológok hangzanak el, majd a végtelen hangsúlytalanságot egy rém gyenge Daenerys-jelenet próbálja meg elcipelni a hátán, sikertelenül. Most mondanám, hogy spoiler-ezni fogunk, de igazság szerint semmi olyan nem történt, ami ne lenne felháborítóan jellegtelen és abszolút kikövetkeztethető. Ja, és Margaery mégse mutatott cicit.

letoltes_1.jpg

Tovább

Trónok Harca 6. évad 7. rész - A csirkék kihalnak Westeroson

Az előző epizód langyosan dögunalmas történetszála után végre kaptunk valamit, ami ismételten nem lesz az évad legsikerültebb részei között számon tartva, de legalább lesz miről csámcsognunk. Kezdésnek visszatér egy rég nem látott karakter, akinek jobban örülünk, mintha Jon Snow támadt fel volna kétszer. Margaery kiválóan hazudik a Főverébnek és saját magának is, de előbb-utóbb muszáj lesz egy ágyba bújnia Tommennel. Jaime a Fekete Halat ostromolja, bár nem könnyű eldönteni, hogy őt vagy a Frey-eket rühelli jobban. Havasék töretlen lelkesedéssel gyűjtik az embereket a hadseregükbe, már lassan annyian vannak, hogy a Boltonok is észreveszik őket, ha hangosbemondón mondják hogy jövünk. A Véreb meg visszatér ahhoz, amihez a legjobban ért. Spoiler!!

15dpc3.jpg

Tovább

Trónok Harca 6. évad 5. rész - Búcsú az óriástól

A Trónok Harca 6. éved 5. része az iskolapéldája annak, amikor egy epizódban az égadta világon semmi lényeges nem történik, de a nézőknek mégis tetszik. Lapos és eseménytelen cselekményszálat kaptunk ezen a héten, a szereplők jobbára vagy elindulnak valamerre, vagy menekülnek valahova. Jon Snow katonák után kajtat, Arya-t nem meglepő módon ismét jól elverik a rend kedvéért, Theon Geyjoy nemi szerv hiányában királyválasztást bukik. Az epizód legérdekesebb pillanata egyben a legfájdalmasabb is: megtudjuk, hogy miért lett értelmi fogyatékos Hodor, hogy honnan kapta a nevét és utolsó pillanatainak is tanúi lehetünk. Figyelem, spoiler!

nevtelen.png

Tovább

Trónok Harca 6. évad 4. rész - Pofázunk és égünk

Turbó fokozatba kapcsolt az új epizód, lesz itt minden; mi szem-szájnak ingere. Jon Snow-t meglepik a rég nem látott rokonok, Petyr Baelish indulna már Sansáért meg a fél kontinensért ami a csajjal jár, Margaery fogsága is a végéhez közeledik. Tyrion magányos farkasként harcol az emberi jogokért hiszen ő is rabszolga volt kerek 27 óra hosszan, szóval átérzi a helyzetet. Cersei kezdi visszanyerni régi formáját, a Főveréb napjai erősen meg vannak számlálva. Daenerys megunja, hogy az elmúlt négy epizódban tíz a nyolcadikon darab alkalommal helyeztek neki kilátásba nemi erőszakot, szóval lángtengerbe borítja az egész dothraki bandát. Figyelem, spolierek!!! 

1489w8_jpg_jo_mem.jpg

Tovább

Trónok Harca 6. évad 3. rész - Esküszegő, elemzés másképp

Kedvenc parancsnokunk még azt sem tudja, hogyan kéne halottnak maradni, ezért a boldog tudatlanság örvén visszatér az élők közé, várják már barátai s gyilkosai egyaránt. Bran folytatja a halukázást, de azért annyira nem, hogy megpillantsuk Havas anyját. Daeneryst tovább szívatják, a Sárkányok Anyja legfeljebb lószívet kínálgathat a többi khaleesinek élete fennmaradó részében. Varys szuperkém-fokozatba kapcsol, Tyrion elmereng a férfi és nő közötti kommunikációs csatornák problémáin, Qyburn cukrosbácsit játszik.  A Lannister-ikrek politizálnának, de kiestek a praxisból, ez most nem az a kör lesz srácok. Tomment becsicskítja a Főveréb, Aryat meg addig ütik, amíg hihetően nem tudja hazudni, hogy ő bizony nem Arya, hanem egy senki. Deresben Ramsay ajándékot kap, közben kiderül, hogy tud normálisan is viselkedni, csak nem akar. Havas Jon rendezi az elvarratlan szálakat, majd elhagyja az Éjjeli Őrséget. Figyelem, spoiler!!

ep53-ss04-1920.jpg

Tovább

Trónok Harca 6. évad 2. rész - Otthon, elemzés másképp

Az előző rész rengeteg találgatásra adott okot, leginkább Melisandre-val és a nyakékével kapcsolatban. A megoldatlan kérdésekre a Trónok Harca sorozat 6. évad 2. része ad választ, ami hozza a tőle elvártat, apagyilkosságtól kezdve a sárkányokon át a feltámadásig lesz itt minden ami kell. Tahó összefoglaló a legújabb eseményekről, Hodor-méretű spoilerekkel.

jon-snow-alive.jpg

Tovább

Trónok Harca 6. évad 1. rész - A vörös asszony kritika másképp

Az új évad egyik előnye, hogy kedvenc írónk és mészárosunk George R. R. Martin ellébecolta a hatodik könyvét, így a könyvet ismerők már nem készíthetnek rejtett kamerás felvételt a televízió előtt sipákoló és szörnyülködő társaikról.

got-s6-crop.jpg

A sorozat és a könyv történetszála gyakran eltért egymástól ugyan, de a legfőbb mérföldkövek mégiscsak maradtak ugyanazok, az új részek azonban minden rajongó számára meglepetéseket tartogatnak. Lássuk hát, hogy mi a helyzet Westeros vértől csatakos és intrikáktól bűzlő világában! Figyelem, spoilerezni fogunk!

Tovább
süti beállítások módosítása