Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Westeros Világa

Westeros Világa

Trónok Harca 6. évad 5. rész - Búcsú az óriástól

2016. május 24. - TheHound

A Trónok Harca 6. éved 5. része az iskolapéldája annak, amikor egy epizódban az égadta világon semmi lényeges nem történik, de a nézőknek mégis tetszik. Lapos és eseménytelen cselekményszálat kaptunk ezen a héten, a szereplők jobbára vagy elindulnak valamerre, vagy menekülnek valahova. Jon Snow katonák után kajtat, Arya-t nem meglepő módon ismét jól elverik a rend kedvéért, Theon Geyjoy nemi szerv hiányában királyválasztást bukik. Az epizód legérdekesebb pillanata egyben a legfájdalmasabb is: megtudjuk, hogy miért lett értelmi fogyatékos Hodor, hogy honnan kapta a nevét és utolsó pillanatainak is tanúi lehetünk. Figyelem, spoiler!

nevtelen.png

Jon Snow

Sansa boldogan varrogat ott a szobában, mikor whatsapp üzenet érkezik Petyr Baelish-től, jó volna koccanni egyet, ha ráérsz. A csaj rohan kedvenc szarkavarónkhoz, a biztonság kedvéért viszi magával a Véreb-gyilkos Brienne-t is, nehogy az a távollétében még igazságot tegyen Davossal és a vörös banyával. Baelish cukrosbácsi stílusban kezdi a beszélgetést, de jó hogy sértetlenül megmenekültél Deresből, hoztam gyorsan egy hadsereget és visszavesszük ami a tiéd, mert én már csak ilyen önzetlen vagyok. Kivételesen csak a fele hazugság annak amit mondasz, reagál Sansa, tippelj kérlek, hogy mit művelt velem Ramsay? Petyr hallgat, köpni-nyelni nem tud, pedig ha nekünk kellene tippelnünk, akkor elsőre bedobnánk a valaha forgatott összes Sasha Grey pornóvideó forgatókönyvét, azzal az eltéréssel, hogy míg utóbbit megfizették, addig Sansa-t megerőszakolták. Megmentettél a családom gyilkosaitól, csak hogy hozzáadj egy szadista perverz pszichopatához, ráadásul ők is részt vettek a Stark família kiirtásában, - folytatja Sansa. Petyr bepróbálkozik, jól van akkor nesze ölj meg ha akarod, de a csaj szimplán kifejti, hogy őt ugyan senki át nem bassza többé a palánkon, oké hogy csinos meg minden de nagyon jól tudja hogy a mocskos westerosi férfiak mind ugyanazt akarják tőle, na nem AZT, hanem az örökségét, az Északot. 

game-thrones-season-6-episode-5-preview.jpg

Arya Stark

Ismét láthatjuk az elmúlt évadok egyik legfeleslegesebb mellékkarakterét, az Aryat Verő Lányt, aki - figyelem, spolier!! - éppen Aryat veri, jól megszokott módon egy bottal. Ez a szereplő olyan szinten irritál, hogy lusta voltam utánanézni a nevének, pedig azt még Osha esetében is megtettem. Szegény Arya-t most a változatosság kedvéért puszta kézzel is elfenekeli, na de őt sem kell félteni, lazán pattan fel a földről a következő csicskalángosért olyan zakózások után, ami más embert egy instant Tour de Honvédkórházra küldene. Jön a pap is, az meg kikérdezi a nagyon fontos leckét, a lányt meg már annyiszor agyrázkódás-közeli állapotra gyepálták, hogy egész hihetően hazudja, hogy ő a senki. A csávó még elsztorizza a templom történetét, ami egész érdekes de egy wikipédia-szerkesztéshez még így is kevés, a lényeg hogy Arya megbízást kap, egy színésznőt kell megmérgeznie. Ez az a jelenet, amit ebben az évadban már vagy századszorra látunk, nevezetesen hogy Arya-t elpüfölik, az kummant egy nagyot az identitásáról, aztán bízunk benne hogy végre történik is valami, de a következő epizódban dettó ugyanez zajlik. Na de most action van, a lány még a színházi előadást is megnézi, ami nem kegyetlenül kurvarossz de azért még aránylag szar, menne utána kinyírni az áldozatot, de nem teszi meg. A templomban a pap löki a fordított pszichológiát és a klisés motivációs beszédet, nem állsz te még készen erre, nem szolgálod igazán az istenedet stb., Arya szabadkozik nagyban hogy dede megteszi amit kell, szerintünk meg nem fogja vagy elcseszi, aztán a 8. évad végig verik megint.

ep55-ss06-1920.jpg

Bran Stark

A srác tokkal-vonóval visszaküldte magát az időben vagy kétezer évvel, kiruccanási hajlama érhető, hiszen egy olyan lepra barlangban tartják a srácot, amihez képest Illés Barna bácsi cukrászdája maga a megtestesült higiénia. A látomásából kiderül, hogy a múltban az erdő gyermekei (akik tényleg így hívják magukat, pedig ránézésre egy kígyó és egy félig kirohadt bodzafa szerelemgyermeki) kreálták a Másokat a saját védelmükre. Tök jó, mert végre megtudtuk a Mások eredetét is, már csak arra leszek kíváncsi, hogy miért fordult teremtőik ellen a jeges bagázs.

children-of-the-forrest-game-of-thrones.jpg

Theon Greyjoy

A Vas-szigeteken királyválasztást tartanak, Yara tartja magát a megbeszélthez és magának követeli a trónt. A korábbi epizódokban az egyik pap, aki Bicskey Lukács ikertestvére is lehetne, rávilágított a tényre hogy ugyan tényleg van elvi valószínűsége annak hogy egy nő lesz az uralkodó, de gyakorlatilag ez nem fog megtörténni. Naná hogy a tanácskozás során egyesek kifogásolják, hogy ott áll Theon is, miért nem ő lesz a király, ha egyszer a nagykönyv szerint ő következne? Hát azért, mert Theon híján van a kurázsinak, a hatalomnak és egy pénisznek is, - kaffog közbe Euron Greyjoy, mellesleg meg neki is kéne a trón, ha már így pont felszabadult. A csávó nyílt politikát folytat, simán bevallja hogy ő ölte meg a királyt (ledobta egy szakadékba), ha őt választják akkor flottát épít, elmegy Daenerys-ért, beveri neki a lompost és vele együtt leigázza Westerost. Mivel a tanács nem olvassa a westerosvilaga.blog.hu-t, ezért bekajálják hogy a szöszi Targaryen-csajnál még esélye is lehet ennek a kreténnek, ezért megválasztják királynak Euront. Mondjuk a pap a képességeit tekintve már-már Melisandre szintjén áll, mert belefojtotta Euront a tengerbe, a szokás szerint meg ilyenkor kéne feltámadnia a pasinak, ugye. Vicces volt nézni ahogy a pap kerek fél percig azon gondolkodott a mozdulatlan hulla felett, hogy gecc megöltem a királyt, de Euron felpattan, de csak azért, hogy lássák: Yara a komplett flottájukat lenyúlta.

ep55-ss03-1920.jpg

Daenerys Targaryen

Daenerys elmélyülten bámulja a dothraki tábort, már amennyi megmaradt belőle, miután élve felgyújtotta az összes khalt. A hűséged és az irántam való rajongásod egy négyhónapos pincsikutyáé és egy pedofil mániákusé között van valahol. - szól a csaj Ser Jorah-hoz, a friendzone szakavatott ismerőjéhez. Igen, mert szerelmes vagyok beléd, vallja be Jorah, de szívecskés bonbon helyett a rohadó kezét kezdi el lóbálni szívének szottya előtt. Daenerys kiadja parancsba Jorah-nak, hogy ha már úgyis indulni készült meghalni valami félreeső helyen, akkor vegye már a fáradtságot és próbáljon meg gyógyírt találni a gyógyíthatatlan betegségére, aztán visszajöhet ha akar. Ezzel Daenerys megnyugtatta a lelkiismeretét, ő igazán mindent megtett, Daario örülhet hogy véletlenül sem fogja egy fél-zombi megtapizni a szerelmét, a néző is boldog hogy egy felesleges szereplővel kevesebb lett egy darabig.

got60502.jpg

Tyrion Lannister

A törpe maga a két lábon járó alkoholizmus, most is éppen vedel, közben Varyss-al, a tolmács csajjal és Szürke Féreggel dumcsizzák át a fejleményeket. Kiderül, hogy a rabszolgatartók értettek a szép szóból, a Hárpia Fiai sem partizánkodtak mostanában, már csak egy hiteles reklámarc kell az ügyünknek, mondja Tyrion. Mivel Daenerys hivatalosan vakációzni ment, nem hivatalosan pedig egy lovas nép cipelte magával szexuális vagyontárgynak és egy polgárháború szélén álló várost hagyott maga után, ezért a kell a népnek valaki, akiben megbíznak Danerys távollétében. 

ep55-ss05-1920.jpg

Tyrion nem is sejti mire vállalkozott, mert egy vörös főpapnőt hívott ehhez segítségül, Stannis biztos sokat tudna mesélni a támogatásukról. Na de a csajt Kinvara-nak hívják, a görögdinnye méretű mellei felett neki is ott ragyog a fiatalító nyakék, könyörgöm csak le ne vegye mert Gollamot elég volt egyszer is látni meztelenül. Kinvara-t nem kell sokáig noszogatni, mondja hogy Daenerys-t már előre megjósolták a lángok, ő lesz a fény elhozója stb., ajjaj hallottuk mi már ezt nem egyszer. Varys hangot is a reális kételyeinek, Stannis-nek pont ugyanilyen papnője volt, aztán addig kamuzott az is a tűzről meg a fényről míg a csávó csatát vesztett Királyvárnál, majd Deresnél, közben máglyán elégette a saját lányát és a feleségét is öngyilkosságba hajszolta, szóval elég nagy hibaszázalékkal megy itt a jövendölés, no offense. Kinvara megnyugtatja az eunuchot, tudom ám hogy te is a lángoktól kaptál útmutatást amikor egy varázsló levágta a kukidat és a tűzbe dobta azt, hát ezt sajnálom hogy nem fejtette ki bővebben.

Bran Stark

A gyerek rájön, hogy ha egyedül megy hallucinálni akkor a gyökér mestere nem fogja mindig pont a legfontosabb résznél visszacibálni a penészes nagy büdös valóságba, szóval megy halukálni egymagában. Most az egyszer viszont nagyon ráfarag, mert nem hogy lenne annyi esze hogy megnézi ki volt Havas Jon anyja, inkább besétál Mások közé, úgyse veszik észre őt. Hát a Mások kurvára észreveszik őt, a királyuk kis híján meg is öli, de a jelét minimum rajta hagyja Bran-en, az meg megy sikoltozni vissza a barlangba. Mondtam, hogy kábszizni veszélyes, csóválja a fejét a mester, most szépen pakoljatok, mert a Mások már a nyomotokban vannak. Bocs, ezt elbasztam, rimánkodik a kis nyomi, az öreg túráztatja a gyereket még egy sort hogy rá se ránts, itt az ideje hogy olyan legyél mint én, mondjuk a mozgásigényüket tekintve eddig is hasonlítottak, a vént benőtte egy fa, Bran meg deréktól lefelé béna. 

game-of-thrones-season-6-episode-5-nights-king-750x522.jpeg

Jon Snow

Havasék nagyon céltudatosan pakolnak rengeteg, összesen vagy három darab kavicsot egy térképre, ezzel szimbolizálva az ellenséges erőket. Sansa sürgeti Deres lerohanását, Davos meg Jon azon paráznak, hogy honnan szereznek ehhez elegendő ütőerőt. Tormund megint nincs itt amikor kéne, pedig most igazán mondhatná, hogy tudok adni vadakat, ha már egyszer megmentetted az életüket, Havas. Melisandre gyanúsan kussban van, ő is érzi hogy az elmúlt évadban mennyi faszságot pofázott, most már csak akkor beszél, ha értelme is van. Sansa varrt egy rohadt jó kis köpenyt Jon-nak, tessék apánk is ilyet hordott, mondja a csaj, igazi Ned Stark - cosplay lesz ha ebben nyomod le Ramsay-t. Tormund közben úgy néz Brienne-re, mint egy pitbull amelyik meglát egy májkrémmel bekent macskát.

brienne-tormund_1.JPG

Hodor

Bran-éket felfedezik a Mások, hiába mondta az öreg fószer, hogy lassan indulniuk kéne, azok még mindig a barlangban vannak. A helyi véderő is felsorakozik, az erdő gyermekei három marék házi gránáttal megszórják a zombi sereget, pluszban beüzemelik a direkt erre az esetre épített holtbiztos védelmi eszközt. Ez azt jelenti, hogy több ezer élőholt ellen eddig képesek voltak egy kb. 20 cm magas szalmacsíkot leteríteni a barlang szája elé, azt felgyújtják, a támadók meg úgy gázolnak át rajta mint szarnak a rendje. Közben Bran és a mestere Deresben hallucinálnak elmélyülten, a barlangba meg betörnek a holtak, a többiek üvöltik is a fiúnak hogy sürgősen szállja meg Hodor tudatát és vegye rá hogy segítsen, különben ott döglenek meg ahányan vannak. Bran rémfarkasa is kapott öt másodpercnyi szerepet, ennyi idő kellett ahhoz hogy megöljék a Mások, drága lett a CGI, vagy mi van??! 

tumblr_o7liclc08z1qhz95yo1_500-1464007025.gif

Ezt most nem lesz egyszerű elmagyarázni, de megpróbáljuk. Mikor a Mások már a barlang vészkijáratához üldözték Bran-éket, a fiú két idősíkban létezett: egyszerre a múltban Deresben, s vele párhuzamosan ott a barlangban Hodor tudatában. Bran-nek kétféle képessége van: az egyik, amelyikkel utazik a múltba és a jövőbe, valamint a másik, amely segítségével át tudja venni az irányítást más élőlények teste felett. Most egyszerre használta mindkét képességét, s mivel rohadtul nem tanult semmit a fotoszintetizáló vén trottytól, naná hogy elcseszte az egészet. Ahhoz, hogy megmeneküljenek, rá kellett zárni az ajtót az élőholtakra, Hodorra várt a kamikáze-szerep. Csakhogy Bran véletlenül a múltban is összekapcsolja a tudatát Wylis-sal, a szerencsétlen pufi kisfiú meg befordult szemekkel esett össze, s azt üvöltözte, amit csak évtizedekkel később hallhatott Bran társától: "Hold the door!", azaz "Zárd be az ajtót!". Szegény Wylis addig ismételgette a "Hold the door"-t, amíg az teljesen az agyába égett, a balfasz Bran miatt közben értelmi fogyatékos is lett, így a végén már csak egy dolgot tudott kinyögni: "Hodor". A sztori vége az, hogy Hodor az élete árán is tartotta azt a kurva ajtót, Bran patkány módjára elhagyta a süllyedő hajót, a mások meg utánuk. Egészen eddig nem hittük volna, hogy ennyire a szívünkhöz nőtt ez az együgyű óriás, aki talán az egyetlen olyan ember volt Westeroson, akit a jószívűség és a szeretet hajtott. Hodor halálában mégsem az önfeláldozása volt a legmegrázóbb, hanem az, hogy sorsa már fiatal gyermekként predesztináltatott, s halála pillanatáig a "Hold the door"-t mondogatta, persze "Hodor"-ra rövidítve. Nagyon remélem, hogy Hodor egy Másként fog visszatérni és kegyetlenül kinyírja Brant a balfaszsága miatt. 

A TheMountain, a photoshop nagymestere és a vicces értékelések királya ezen a héten nem jelentkezik, éppen Amerikában örvendezik a V8-as motorok erejének, az alacsony benzináraknak, az XXl-es adagoknak és road show-knak. Állítólag azért sem ér rá, mert a helyi Hooters-ben nincs ingyen wifi, de szerintünk csak más kötötte le a figyelmét.

Jövő héten jelentkezünk a következő epizód elemzésével, a megszokott stílusban. Ha időközben még több tahóságra vágytok, keressetek minket facebookon, de Instagramon is dől belőlünk a hülyeség.

Facebook: https://www.facebook.com/westerosvilaga/

Instagram: https://www.instagram.com/realm_of_westeros/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://westerosvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr918740184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MattBell 2016.05.24. 12:10:13

Egy dolog kimaradt ami szerintem bekerülhetett volna:

Arra a jelenetre gondolok mikor Dalos Ed-nek mondják, hogy "Lord Commander", az meg nekiáll, hogy nem vagyok Lord Comma... Körbenéz és így maradtak össz-vissz 20-an se a várban. :D Mondjuk így tényleg nem sok értelme lenne a formális választásoknak.

A vérfarkas meg egy rakás szar, minden reményem elszállt az irányukba, 2 még él ugyan, de amilyen balfasz élőlények Aria-ét már megölte Toldi Miklós mikor a toportyánokkal küzdött, Jonét meg a Ramsay elleni csatában Ramsay vadászkutyái élve megeszik.

Ezek a papnők is elég furák, ha mindegyik ilyen 1000 éves "gollam" - ahhoz képest ezzel a nykék-dologgal mindig valami "nagyon jó nő" alakot vesznek fel - 1000 év alatt ez volt a tanulság, hogy a Stannis meg Tyrion-féle figurákat könnyebb így elcsábítani? Tyrion jól tolja a kamut, hogy "azért kell ide, mert a nép..." (vagy csak Varys mesélt neki milyen dolgokat "kellett" Stannisnek megtennie...)

Kisujj meg már-már Berényi Miklósként játsza a nagybeteget, műrekedt hang meg ilyenek.

Frigo 2016.06.06. 05:22:21

Hol van a 6/6? Ugye nem hagytatok abba, ez a legjobb tronok harca blog, amirol tudok.

TheHound 2016.06.07. 08:59:46

Kedves Frigo! Ezúton is szeretnénk elnézést kérni a lemaradásért, az előző rész értékelését igyekszünk pótolni a héten. Lustaságunknál már csak az elkeseredésünk volt nagyobb, mikor a 6. részt végignézve rájöttünk, hogy egy klasszikus Disney-matiné is több meglepetést tartogat, mint a hatodik évad eddig.
süti beállítások módosítása