Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Westeros Világa

Westeros Világa

Trónok Harca 6. évad 1. rész - A vörös asszony kritika másképp

2016. április 27. - TheHound

Az új évad egyik előnye, hogy kedvenc írónk és mészárosunk George R. R. Martin ellébecolta a hatodik könyvét, így a könyvet ismerők már nem készíthetnek rejtett kamerás felvételt a televízió előtt sipákoló és szörnyülködő társaikról.

got-s6-crop.jpg

A sorozat és a könyv történetszála gyakran eltért egymástól ugyan, de a legfőbb mérföldkövek mégiscsak maradtak ugyanazok, az új részek azonban minden rajongó számára meglepetéseket tartogatnak. Lássuk hát, hogy mi a helyzet Westeros vértől csatakos és intrikáktól bűzlő világában! Figyelem, spoilerezni fogunk!

Jon Snow 

A Vörös asszony című premier epizód nem cseszekedik a nézők idegeivel, rögtön megkapjuk azt, amire egy évet vártunk. Igen, irány a Fal, mi meg úgy érezzük magunkat mint egyszeri hallgató a szigorlat előtti utolsó éjszakán, idilli ez a békés hajnal de hamarosan úgyis szívni fogunk. Kezdésnek rögvest ott van Jon Snow, akit az előző évad végén a regnálásával kevésbé elégedett spancijai gyorsított üzemmódban leváltottak, mindjárt egy diszkrét késelés formájában. A gyilkos gang-bang után Jont ott hagyják a hóban, feje felett a Traitor felirat, csak hogy mindenkinek egyértelmű legyen mi miért történt. A rémfarkasa közben egy szar csengőhanghoz hasonlító fejhangon vonyít, erre már Ser Davos, a becsületes csempész is feltekint magányából, hogy mi a rosseb történik. Ezzel együtt megjelennek a néhai parancsnok hű haverjai és támogatói is, szám szerint körülbelül négyen. Az igaz barátok felcipelik a hullát Davos pecójába, ottan mindenki megfogdossa egy picit a késszúrásokat, majd anatómiai és biológiai tudásukról tanúvallomást téve megállapítják, hogy Jon biza meghalt.

ep51-ss02-1920.jpg

Na most én igazán nem szeretnék senki pici lelkébe taposni, de hogy a Starkoknak felesleges a rémfarkas, mint pápára a pöcs, az tuti. Most komolyan, hol volt Robb Stark kutyulija a Walder Frey Kft. szervezésében megkomponált lagzi alatt?! Bizony, Havas farkasa is egy bezárt ajtót kapar most, úgy tűnik, valahányszor helyzet van, ezeket a dögöket ösztönszerűen egy ólba zárják előtte. Közben Davos-éknál rögtönzött nyomozócsoport alakul, megállapítják hogy csakis Ser Alliser Thorne követhette el a gyilkosságot, ráadásul a vörös banya, a barbaque-k koronázatlan királynője is benéz hozzájuk, konstatálja ő is hogy megint mindent látott a jövőben, csak a valóságot nem. Mondja is, hogy látta pedig Havast a lángokban, ahogy Deres alatt küzd, ezen már meg sem lepődünk, a Stannis-projekt során is kummantott néhány erőset.

A vár csehójában a varjak nagy zsibongás közepette tárgyalják, vajon miért a szararc Thorne ül most előttük, és nem Havas. Thorne nem tököl sokat, feláll és közli hogy ő nyírta ki Havast. Tart egy rögtönzött motivációs beszédet is az Éjjeli Őrség hivatásáról, mélyenszántó gondolatokat sző bele hűségről és életről, de tuti érvként felhozza azt is, hogy John áruló, mert a vadaknak adta a földeket, amin korábban fosztogattak. A mélykonzervatív kinyilatkoztatás után Thorne leül, nyugi van, a vadakat rühelli mindenki. Az előző sorozat díjnyertes faszkalapja Olly meg figyeli a többieket, olyan fejjel mint a csoporttársad aki ZH közben beköpne a tanárnál, hogy puskázol. Vagy mint a szomszédod, aki feltol a navnál, mert új biciklit vettél a gyereknek. Vagy mint a... mindegy, egy igazi féreg, na.

game-of-thrones-season-6-1-2_1.jpg

A Havas-féle akciócsoport tovább bővül, odarángatják a rémfarkast is, Davos meg próbálja lebeszélni a srácokat arról, hogy kirontsanak a szobából és lekaszaboljanak mindenkit, akit csak bírnak, de Thorne-t biztosan. Nem vagyunk elegen ehhez így féltucatnyian se, érvel eképpen Davos, majd sejtelmesen elküldi az egyik varjút valakiért, aki az életét köszönheti Havasnak. Ha tippelnem kéne, akkor ez Tormund lesz, de Melisandre-t ismerve azon se lennék meglepődve, ha Mance Rayder kopogtatna be később.

Ramsay

Deresben Ramsay bámulja a volt ribancát, őt ugye Theon röptette le az egyik várfalról még az előző évadban. Kicsit nosztalgiázik is Ramsay, milyen jó fogás volt a csaj, kutyaszaga volt ugyan de mindent engedett,  lehet tippelni hogy mit kéremszépen. Persze Ramsay-ből sem lett szőke herceg, rendelkezik is, hogy a holttestet legyenek kedvesek már a kutyáknak dobni, ez a rakás értékes hús ne menjen kárba, itt a rezsicsökkentés, nesze.

ep51-ss04-1920.jpg

Deresben egy igazi apa-fia beszélgetést láthatunk a két Bolton között, az idősebbik kicsit meglóbálja a faszkorbácsot a fia előtt, nehogy az akkora janinak érezze már magát, mert leverték az éhhalál küszöbén álló Stannist és annak seregét. Ha van emberölésnek előkészülete, az színtisztán materializálódik Ramsay arcán, mikor a fater közli, hogy legyél kedves visszahozni már a Stark-csajt oda ahová való, nélküle necces lesz megtartani északot. Jut eszembe Sansa hiányában kiesel az öröklésből is, hiába na, fattyú voltál és az is maradsz, Bolton ide vagy oda. 

Sansa és Theon

Ha Leo is olyan iramban sprintelt volna a Visszatérőben, ahogy Sansa és Theon rohannak át a fagyott tájon, akkor a Visszatérő című 2,5 órás mozi egy maximum negyedórás játékfilmmé zsugorodott volna össze, igaz hogy abból is kb. 14 percet tett volna ki az ahogy Leo vicsorog. Theon azért menekül, mert Ramsay gyakorlatilag már mindent levágott róla ami lényeges, Sansa meg ugye azért, mert nem jó dolog az ha a férjed minden este elver és/vagy megerőszakol. Theon, a nyomolvasás nagy szakértője ráveszi a csajt, hogy a fagyos folyón lesznek muszáj átkelni, így ziher hogy lerázzák az üldözőket, akik infrastrukturálisan nincsenek felkészülve egy folyó átúszására. Lábon kihordanak egy szívinfarktust mire partot érnek, de boldogak mert lerázták Ramsay embereit, akik olyan hülyék hogy a szűz hóban nem látják két ember nyomait és ők sem fognak halálra fagyni záros határidőn belül, ez biztos.

game-of-thrones-season-6-episode-1-ss03.jpg

A bombabiztos terv megbukik mint szarnak a rendje, de Theon a levágott tökeit meghazudtolva feláldozná magát, csak hogy Sansa meneküljön. Sansát nagyjából 5 másodperccel később kapják el, mint Theont, szóval eléggé benézték a rögtönzött tájfutást, de a semmiből jól előcsörtet tarth-i Brienne a Lannister-páncélban és karddal, utána Podrick. Brienne hozza a tőle elvártat, hamar lekaszabolja a Bolton-pribékeket, Podrick meg bénázik egy keveset, őt meg Theon menti meg a haláltól, van itten jellemfejlődés kérem. Brienne felajánlja szolgálatait a köpni-nyelni nem tudó Sansa-nak, aki el is fogadja azt, de az ehhez szükséges ceremoniális szöveget nem tudja fejből, azt is Podrick súgja meg neki helyenként.

Cersei

Lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, mintha Cersei arca a walk of shame óta kicsit pufibb lenne, valószínű, hogy csak a Halle Berry-frizura teszi ezt,de hosszú hajjal sokkal kifejezőbb volt a már védjegyévé vált resting bitch face. Akárhogy is, Cersei boldogan siet a kikötőbe, hajó jött Dorne-ból, rajta a lányával és Jaime-vel, aki a testvére és mellékesen a lánya apja is, így egy személyben. Ha a resting bitch face-t nem is kapjuk meg most, Cersei arca úgy is elég kifejező, ahogy számolja, Jaime pipa, mögötte egy koporsó pipa, hol a lányom baszki, a koporsóban, pipa.

1-bi7ewf0un6uqodoq269ftq.jpeg

Jaime és Cersei diskurálnak meghitten, mint két gerle, csak hát a vérfertőző fajtából, ugye. Cersei aggódik, mondja is hogy mostanában megugrott az amortizációs ráta a kölykök körében, a háromból maradt összesen egy, az se igen beszél vele mostanában. Meg is jegyzi, hogy minden úgy történt,ahogy egy banya jósolta neki sok-sok évvel ezelőtt, Melisandre vs. Noname Boszi: 0-1. Cersei elmélkedik még az élet és halál nagy kérdésein is, nevezetesen hogy az anyjuk teste vajon miképpen rohad most egy kriptában, most nem részletezem de a lényeg, hogy Cersei jól felcukkolja magát, most ez a sors vár a lányára is, ne már. Mondjuk az előző évadban nem volt ilyen érzelgős, mikor a halott Joffrey teste mellett dugtak egy egészségeset, de változnak az idők. Jaime nem ilyen pesszimista, közli hogy relax van visszajöttem, rendet rakunk rögvest itt a kupiban. 
Nem volt rossz jelenet, de vártam volna néhány apróságot még, mondjuk ahogy Cersei elújságolja legújabb kalandjait a vallási identitáskeresés terén, vagyis hogy rájöttek hogy pöcskölsz bátyó, mezítláb gyüttem vissza a palotáig büntiből, val'szeg egy párbaj is kinéz még. Érdekes az is, hogy Jaime-nek nem szúrt szemet az új, lóbaszó nagydarab testőr, aki Ser Robert Strong, magyar hangja Gregor Clegane.

Margaery

Margaery rendületlenül zakatol tovább a szopórolleren, egy septa és a főveréb éppen a korbács-méz/jó zsaru-rossz zsaru játékot játssza a csajjal. A főveréb úgy néz rá, ahogy egy pedofil cukrosbácsi szokott kimosolyogni egy zárt furgon volánja mögül. Vallni kéne, 'oszt minden happy és sunshine, győzködi a főgyökér Margaeryt, az meg gondolkodik erősen, hátha nem-e kell majd neki is meztelenül parádéznia a szűzkurva septával a háta mögött a nyílt utcán.

game-thrones-season-6-pictures_1.jpg

Ellaria Sand

Ellaria turbópicsa üzemmódba kapcsol, megmerényli a dorne-i uralkodót, a lánya meg annak testőrét. A többi őr meg csak les tétlenül mint szar a fűben, vesznie kellett a puhapöcsű pasinak, érezzük mi is. Ellaria rugózik egy sort az Elia Martell-sztorin, meg a biszex Oberyn miatt is, ha már itt tartunk. A dorni uralkodó dinasztia férfiúi a királyvári kikötőben hullanak tovább, ott a ribikommandó másik két tagja teszi el Trystan herceget láb alól.

got_mp_102015_ep601-6014_1_1.jpeg

Tyrion

Tyrion és Varys sétálnak így kettesben az utcán Meereenben, ami kihaltabb, mint a főváros január elsején kora reggel. Varys megjegyzi, úgy sétálsz mintha te szartad volna a spanyolviaszt, haver. Tyrion visszaugat, ne foss már, nem vagy te kisfiú, már csak azért sem mert nincs farkad, cukkolja a törpe a kasztráltat. Kereskedőnek öltöztünk, semmi feltűnőség, mondja Tyrion, mert a Hárpia Fiainak tuti nem tűnik fel hogy Daenerys mellett egy mélynövésű is ott volt a küzdővermekben, erre pont itt rója az utcákat, tuti tele van Meereen sebhelyes arcú törpékkel. 

1-kc_xipim5pggsrbvgwm4xg.jpeg

Séta közben a helyi Bansky műveit is megcsodálhatják a falakra pingálva, amely ékesen mutatja, hogy bizony nem mindenki elégedett Daenerys uralkodásával, ha esetleg a Hárpia Fiai ezt nem bizonyították volna kellőképpen. A maradék híveket sem lesz egyszerű megtartani, egy vörös pap hirdeti az igét egy kapualjban vagy hol, de a lényeg, hogy arra biztatja az embereket, hogy ne várjanak már Daenerys-re, alakítsák ők a saját sorsukat. Nem tudom, hogy ki tette, de a kikötőt is felgyújtják a francba, Tyrion marad még egy darabig az fix.

Daenerys

Daeneryst nagy erővel kutatja mind a két ember aki erre alkalmas, Daario Naharis és Ser Jorah Mormont, a két szerető, de romantikus. Lovaglás közben Daario kicsit baszogatja Ser Friendzone-t, minek jársz a kútra még mindig, köcsög. Jorah visszavág, hogy te se éred meg azt a kort amikor egy foggal szotyizol, csend legyen. Na nem mintha Jorah kezén ne terjedne egyre jobban a szürkehám, mindegy csak ne taperold a kedvenc szereplőinket. A lényeg, hogy megtalálják Daenerys nyomát, mondjuk erre még az is képes lett volna aki szerint a csirke testét nejlonzacskó borítja tollak helyet, mert a Sziget Fesztivál nem néz ki úgy a hetedik napon, mint ahogy a táj egy dothraki horda után.

ep51-ss07-1920.jpg

Daeneryst egy lovas bagázs cipeli magával a táborukba, keze összekötözve, feje felett suhog a korbács. A két dothraki kedélyesen beszélget mellette, ki-ki elsorolja, hogy mit tesz majd a szegény csajjal. Szúrnálak mindenhogy, seggbe, szájba, seggből szájba, udvarol eképpen az egyik lovas, látszik hogy ért a nőkhöz. A másik is kiköpött kaszanova, Daeny fanszőrzetének a színét igyekszik megtippelni nagyban. Daenerys kussol, bazdmeg eladtak egy kangörcsös medveméretű khalnak feleségnek, nyers lószívet zabáltam, khal Drogot megfojtottam egy kicseszett párnával, tojtam három sárkányt, van egy hadseregem, leigáztam a fél kontinenst, a környék legjobb bérgyilkosa a szeretőm te kretén, nem ti fogtok betörni engem, de nem szól egy szót sem.

game-of-thrones-season-6-episode-1-ss07.jpg

Végül csak odakísérik a csajt a khal elé, na annak csillan már a szeme, vetné rá magát mint gyöngytyúk a takonyra. A khal feleségei féltékenykednek egy picit, vágd le a fejét, boszorka ő, ez tudott, érvelnek sorjában. Na de mi lehet jobb, mint egy ilyen nőt hegeszteni? - kérdezi a khal, én meg konkrétan felröhögtem, ahogy a spanjai azonnal felsoroltak néhány tuti jobb tevékenységet, mint pl. egy másik khalt megölni, fosztogatni, városokat felégetni, szóval ilyen dothraki-dolgok, na. Ne basszatok fel agyilag, rendelkezik a khal, a csajt ma éjjel elkapom rendesen, vetkőzz csak le, cica. Na itt már cinkes a szitu, Daenerys mondja hogy engem ugyan nem, be is mutatkozik becsületesen dothraki nyelven, a magyar felirat szerint összesen vagy öt sorban. Kicsit megfagy a szar mindenkiben, de a khal kapcsol, köszi a kisnovellát, megvolt a csit-cset, most jöhet az eksön, remélem fiú lesz. A sárkányok anyja továbbra is ódzkodik érthető módon, bedobja a tuti nyerőkártyát, khal Drogo özvegye vagyok én. Erre már a khal is visszavesz, hoppá nem lesz ez így jó, bocsi mégis, nem zaklat senki, sorry, nem tudtuk - nem mondtad. Daenerys se hülye, egyből nyomja a bizniszt, adok egy csomó lovat ha visszavisztek. A khal már rázza a fejét, jó volna ha volna, de egy khal özvegyeként mész szépen Dosh kaleen-be a többi özvegy mellé, ott is maradsz amíg élsz. Ez tudott, pofázik bele megint valamelyik statiszta.

Arya

Ez a lány még nem szívott eleget, most éppen vak koldusként ül egy lépcsőn, nyilván ezt kapta feladatba. Sokkal többet nem tudunk meg róla, mert jön a már korábban megismert sunci a templomból, és jól elveri egy bottal. Ennek a lánynak (nem jut eszembe a neve) a szerepe szerintem csak az, hogy Arya-t verje, ahogy az Aljas Nyolcasnál is az volt az ember meglátása, hogy Daisy Domergue csak azért van ott hogy néha elverjék. Na mindegy a botos csaj közli hogy a biztonság kedvéért holnap is jön és akkor is elveri. Ámen.

game-thrones-season-6-pictures.jpg

Jon Snow

Az Éjjeli Őrségnél vagyunk megint, Alliser Thorne a komplett őrséggel a háta mögött magabiztosan bekopog Davosék ajtaján, hahó skacok, nem kell a feszkó, ha leteszitek a fegyvert akkor mindenki amnesztiát kap, te Davos meg mehetsz szabadon amerre látsz, vörös papnőstül vagy anélkül, mindegy; ígérget fűt-fát Thorne, mert az már csak egy ilyen megbízható, korrekt, egyenes faszagyerek. Davos fullba nyomja a kretént, rendben van, de kérek bárányhúst is mert azt szeretem, erre Thorne egy tipikus "hogy-a-faszba'-lehet-ez-ennyire-ostoba" pillantást vet a többi gyökérre az ajtó másik oldalán, abban maradnak, hogy napnyugtáig kell Davoséknek dönteni. A bentiek bemajréznak, nem lesz ez így jó, de Davos lehűti őket, hogy még mindig ott van nekik Melisandre. Komolyan, mint amikor Tony Stark közli, hogy nekünk meg van egy Hulk-unk.

A vörös bige

Melsiandre a szobájában készül pucérkodni, vér volt már, most jöjjenek a csöcsök; gondolja az egyszeri rajongó, de most valami durvábbat kapunk. Már eleve sokat elárul az, ahogy leveszi a nyakéket, remélem jól láttam, hogy a közepén lévő kő felizzott egy pillanatra. Miután leteszi, egy sokszáz éves nő néz vissza rá a tükörből, olyan mellekkel, amiket tuti becsípne a biciklilánc, ha cangázna. Na de az arca ortó sokat elmond, a szemében minden benne van; a közelmúlt téves jóslatai, a rossz döntések, a fáradtság, megkeseredettség. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ahogy befeküdt az ágyába és magára hajtotta a takarót, fix hogy meghalni feküdt le. Ez volt az a pillanat amikor rettenetesen megsajnáltam, de hát ne felejtsük el, hogy ő grillezte meg a pici Shireen-t is. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a nő szerepe a továbbiakban, hiszen láttunk már tőle cifrákat, pl. egyszer kajakra kivetélt egy démont. Az képességeiről igazából így sem tudunk sokat, mindenesetre az a megérzésem, hogy a nyakéknek nagy jelentősége lesz még a későbbiekben.

melisandre-old.jpg

UPDATE 

Értékelés: 5 löttyedt csöcs a 7-ből, a kedves beküldőnek egy pólót ajándékozunk majd a saját termékeinkből, ha lesznek egyszer.

logo_csocs.png 

Itt találjátok a következő epizód előzetesét, remélem hogy jövő héten is találkozunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://westerosvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr828667224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2016.04.29. 10:00:15

Versei gyereket szült azért változott az arca. ;)

TheHound 2016.04.29. 12:52:31

@doggfather: Nagyon jól tette, szükség van az utánpótlásra, amilyen ütemben fogynak itt a kölkök.

bgp 2016.04.29. 16:00:59

Miért ne lehetne rejtett kamerás felvételt csinálni? Felveszed az egészet, és ha van valami reakció, remek.
süti beállítások módosítása