Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Westeros Világa

Westeros Világa

Trónok Harca 6. évad 6. rész - A dögunalom

2016. június 12. - TheHound

Mindannyian tudjuk, hogy miért imádjuk igazán a Trónok Harcát; a kiszámíthatatlan fordulatok, a váratlan halálok és a jelentőségteljes párbeszédek teszik igazán értékessé ezt a sorozatot. A hatodik epizódnak sikerült széllel szemben hugyoznia, hiszen olyan semmitmondó és dögunalmas részt kaptunk, mintha egy C kaegóriás brazil szappanoperát néztünk volna Eszmeraldával és Amígóval. Teljesen felesleges karakterek térnek vissza, semmitmondó monológok hangzanak el, majd a végtelen hangsúlytalanságot egy rém gyenge Daenerys-jelenet próbálja meg elcipelni a hátán, sikertelenül. Most mondanám, hogy spoiler-ezni fogunk, de igazság szerint semmi olyan nem történt, ami ne lenne felháborítóan jellegtelen és abszolút kikövetkeztethető. Ja, és Margaery mégse mutatott cicit.

letoltes_1.jpg

Bran Stark

A roki srácot az egyetlen megmaradt spancija cibálja keresztül-kasul a fagyott tájon, miközben Bran még arra sem veszi a fáradságot, hogy legalább egy pillanatra abbahagyja a halukázást, ha már az életükért futnak (ő csak futna). Meera meg hiába próbálja maga után huzigálni a dög nehéz hordágyat, val'szeg csak most esik le nekik, hogy talán mégse kellett volna feláldozni Hodort, aki ha egy dumapárbajban nem is, de szánhúzásban mindenképp megállta (volna) a helyét. Hiába törnek rájuk a Mások, Bran tovább vizionál, de nem ám valami értelmeset, hanem nagyjából minden fontosabb pillanatot behaluzza az eddigi évadokból. Hogy ne tűnjön teljesen feleslegesnek ez a jelenet, mutatnák pár morzsát az Őrült Királyról is, aki egy vörös papnőhöz méltó viselkedést tanúsít éppen, magyarán szólva élve fel akar gyújtani mindent és mindenkit. Na de a holtak persze utolérik őket, én már kezdtem reménykedni, hogy a kis Bran végre elnyeri méltó büntetését és kék-halogénes pilácsokkal jön vissza kézen járni zombiként. Erre feltűnik Ghost Rider, az eltakart arcú lovas, aki egy magától lángoló buzogánnyal felaprítja a Másokat - remélem nem Nicolas Cage-et szerződtették a szerepre..

ep56-ss08-1920.jpg

Samwell Tarly

A tékozló fiú hazatér, a szekérben olyan magasröptű és intellektuel diskurzus folyik közte és a nője között, hogy egyszerre éreztem magam földrajzórán és egy antirasszista csoport havi taggyűlésén. Itten a környéken megterem az akác, a bükk, a tölgy, a fűzfa, sorolja a dagi, hát én már azt vártam hogy rögvest felböfögi a kocsányos növények latin meghatározásait is. Ja, apám akkora fajgyűlölő hogy farsangkor Hitler-bajuszt ragasztott magára, pedig így is egy Ku-Klux-Klanos csuklya takart a fejét, szóval légyszi el ne pofázd, hogy te egy vad vagy - ismerteti a házirendet Sam. Szegfű tanácsára megbeszélik azt is, hogy majd jól behazudják hogy a szőke kékszemű purdé az ő gyermekük, így talán van esélyük, hogy ne vágják ki őket rögtön mint macskát szarni. A kastélyban már várja őket a kipolcolt mellű milf Lady Tarly és a lánya, akinek nem keresem ki a nevét, mert amilyen jelentéktelen, ő sem kap több időt egy epizódnál. Oszt' a fater hun van? - játssza a nyeglét Sam, de azért fel-fel sandít, nehogy az apja már egy íjpuska irányzékán át kacsintgasson rájuk. Majd vacsorára csatlakozik hozzánk, addig is megfürdetjük a feleségedet kisfiam, aki bizonyára gyönyörű nő de most büdös, koszos és igénytelen. - rendelkezik a milf.

6c.jpg

Tommen

A porbafingó király kérdezi a Főpaptól, hogy muszáj-e mindenképpen meztelenre vetkőztetni a feleségemet és úgy végigkergetni a városon, mint egy utolsó kurvát? A pap persze hajthatatlan, muszáj vezekelni  bűneiért, mondjuk hogy mik ezek a bűnök, azt mi se nagyon értjük. Tommen benyargal a királynőhöz egy kis lelki támaszt nyújtani, adja is egyből a kemény srácot, nem bántottak, ugye? Áááá nem, egy depressziós lelkibeteg roncsot csináltak belőlem, de egy kis nudity-scene után mehetek haza, szóval minden rendben - mondja Margaery. A csaj azért bepróbálkozik még egy utolsót, igyekszik rávezetni Tomment arra, hogy a Főverébnek valószínűleg alantas szándékai vannak azzal hogy szisztematikusan szívatja a királyi családot. A király meg annyira félkegyelmű, hogy azt se értené meg, ha Margaery azt üvöltözné fejhangon, hogy ments már ki innen, te szerencsétlen. 

ep56-ss04-1920.jpg

Samwell Tarly

Szegfűnek besütötték a haját, pluszban kapott egy félronda ruhát és egy push-up melltartót, bár egy vizespóló versenyen még mindig Samswell nyerne. A vacsora nagy kussban zajlik, Dickon nem bírja ki hogy el ne dicsekedjen azzal hogy kerek 200 láb távolságról lenyilazott egy szarvast, tényleg, ti szoktatok vadászni ott fenn északon? - kérdezi a ducit. Sam rávágja hogy naná, gyakran, mókusokat és nyulakat szoktam lőni de mi tudjuk hogy hazudik, mert akkora balfasz, hogy tankkal és napalmágyúval se lenne képes elejteni semmit. Fiam, én őszintén azt kívánom, hogy bár húztam volna ki időben... - dicsérgeti Lord Tarly a dagit. A fater kiszúrja azt is, hogy Szegfű annyira északról jött, hogy eszkimó nyelven van a karjára tetoválva a jégkunyhó szó, szóval eléggé berág, hogy mi a rossebnek cipeltek ide egy vadat. Lady Tarly gyorsan kimenekíti Szegfűt de Sam apja nem állja meg hogy ne tagadja ki az öröklésből a fiát egyszer s mindenkorra, még a falon lógó kardot se kapja meg soha. 

ep56-ss06-1920.jpg

A kellemes family-get-together vacsi után Sam próbálja nyugtatgatni a csaját, hogy neki ugyan mennie kell most Mesterré válni, de a nőt otthagyja, mert az ezután élete végéig mosogathat a konyhán. Szegfű meg leginkább abban bízik hogy Sam végre jól leápolja, ha már egyszer véletlenül normálisan néz ki. A daginak egész jó ötlete támad, szaladjunk innen, a kvázi asszonyrablás előtt azért még magukhoz veszik a családi kardot, aminek tök menő neve van de Samnek olyan felesleges a fegyver mint pápára a pöcs.

Arya Stark 

Megint a színházas jelenetet kapjuk, jé ezt már láttuk nagyjából egy epizóddal ezelőtt, de sebaj. Arya megmérgezi a színésznő piáját, ez ugye a mestervizsgája, de mielőtt a nő belekortyolna az italba, a kiscsaj kiveri a kezéből a poharat. Ezt természetesen az Aryat Verő Lány is látta, az meg szalad árulkodni Hannibal Lecterhez, hogy most akkor van-e kilövési engedély a kis szutyokra? A pap bólint, Arya meg előtúrja a kis kardját kb. 2 évadról ezelőttről, aztán elbújik. Ha az Arya-A-Senki-féle történetszál nem minősül a néző totális hülyének nézésének, akkor semmi.

ep56-ss09-1920.jpg

Maragery

Jaime Lannister, a szőke herceg daliás fehér lovon vágtat a templomhoz, ahol a Főveréb ékesszóló beszédet intéz az egybegyűlt csőcseléknek. A tömeg méretéből az következik, hogy nagyjából egész Királyvár kíváncsi arra, ahogy a fiatal királyné végigparádézik egy szál mellben. Csakhogy Jaime hozott magával egy komplett hadsereget is, bocsi hogy közbeszólok de most elvinnénk magunkkal a királynét, nehogy őt is szarral dobálja meg a szerény hívők egész hada - mondja a Királyölő. Ne már, egész Westeros legjobb csaját készülök éppen levetkőztetni itt nektek - húzza a száját a pap. Jól van, a kiontott beledet fogom a nyakad köré tekerni Tommen király nevében, ha Margaery szoknyáját akár a szél is meglebbenti - sziszegi Jaime. A pap visszaugat, hogy ebbe ugyan semmi beleszólása sincs a királynak, ráadásul mindannyian boldogan adnák az életüket a hitért, hát a csuhát öltött félkegyelmű Lancel Lannister-en nagyon látszik, hogy azért élne még egy picit, ha nem gond. Na de a papnak is megjön a józan esze, kijelenti hogy mégsem lesz itt nudizás, mert Margaery már vezekelt bűneiért, erre nyílik a templom ajtaja és kivonul rajta Tommen. Jaime-ék köpni-nyelni nem tudnak, végre itt lett volna a tökéletes alkalom arra hogy a szeretett istenei elé küldjék a Főverebet, erre beáll mögé a király, így azért már mégsem lehet vadulni, kérem. Na, mégiscsak van beleszólása Tommennek.

margaery-ep-6-large_trans_pivx42josuakz0be9ijungh28zinhzwg9svuzlxrn1u.jpg

Mivel Tommen a főpap pincsikutyája lett mostanság, csoda hogy nem nyáladzik; Jaime-nek beáldozott. Nem kell egy olyan testőr aki a barátomat fenyegeti - nyekereg Tommen, és kirúgja Jaime-t a testőrségből. Jut eszembe, a városból is száműzlek, teszi hozzá a király, akinek teljesen elment a normális esze.

Walder Frey

Az esküvőszervezők gyöngye zabálás közben hallgatja az evolúciós zsákutca fiait, akik bűnbánó pofával számolnak be arról hogy bizony elvesztették Zúgót. Hogy a fészkes francba lehet elveszteni egy kicseszett nagy várat? - húzza őket a fater. Hát jött a Fekete Hal, oszt' kivert minket onnan mint a kutyákat, szóval kéne még ember - mondják a srácok. Akkor foglaljátok vissza a várat, ti kotonszökevények, rendelkezik Frey, majd hetykén belemarkol a lánya seggébe. Lord Edmure-t se felejtsétek itt, vele meg tudjátok zsarolni a Halat, gondolja a vén pöcs, hát szerintünk nagyot téved.

ep56-ss01-1920.jpg

Jaime Lannister

Szegény csávó a húgának méltatlankodik nagyban, megy ám a radai rosseb a szutykos vidékre feszíteni a Fekete Halnak, nekem itt a helyem, Királyvárban. Cersei nem ilyen pesszimista, mondja hogy még mindig jobb egy sereg élén, mintha neked is vallásos litániát kéne idézned a szektásoknak. Jaime rámutat hogy ez mind szép és jó, de Cersei-nek nagyon hamar itt lesz a tárgyalása, ami nem sok jóval kecsegtet. Cersei persze ezt sem izgulja túl, párbaj általi ítélet lesz, érte ráadásul a Hegy fog küzdeni. Mondjuk Gregor egyszer már majdnem kikapott Oberyn-től, de tudjuk hogy a biszex kiskakas mérgezett lándzsával nyomult, ráadásul a Hegy azóta elég sok tuningot kapott a pincében ahhoz, hogy kvázi legyőzhetetlen legyen, szóval a csuhásoknak igencsak össze kell kaparniuk magukat, ha győzni akarnak. A jelenet lezárásaként kapunk még egy jó kis testvérszexet.

game-of-thrones-season-6-blood-of-my-blood-nikolaj-coster-waldeau-jaime.jpg

Bran Stark

A hülyegyerek végre magához tér, a megmentőjük éppen frissen facsart nyúlvérrel itatja őket, mert így sokkal könnyebb mintha a tűz mellett olvasztottak volna havat, ugye. Ki a tököm vagy te?  - érdeklődik a csaj. Hát a nagyon titokzatos megmentőről kiderül hogy ő Benjen Stark, aki talán még az első évadban kapott egy tized epizódnyi szerepet, most meg visszatért. Hol voltál eddig? - kérdezi Bran, bár akkor is ennyi logikád lett volna, amikor tönkretetted Hodor életét, fiam. Találtam magamnak egy vad csajt, vele kufipajtiztunk egy barlangban amíg nem ajánlottak annyi gázsit, hogy visszatérhessek kerek 15 perc erejéig, kacsintgat Benjen. Csak viccelek, a mások kb. 6 évaddal ezelőtt leszúrtak egy jégkarddal és már majdnem én is átváltoztam, amikor az erdő ronda gyermekei is ledöftek egy obszidiánnal, szóval azóta megint teljes életet élhetek emberként - regéli a teljesen felesleges szereplő.

20160525-benjen-stark-xlarge_trans_eo_i_u9apj8ruoebjoaht0k9u7hhrjvuo-zlengruma.jpg

Daenerys

A szöszi a szeretőjével vonul a sivatagban, a hátuk mögött annyi statiszta, hogy elhiggyük, a komplett dothraki sereg lohol ott. Lényegében semmi értelmes nem hangzik el, csak a szokásos: visszahódítom Westerost, elveszem ami az enyém, kinyírom a vasruhás embereket, stb. stb. Zárásnak kapunk egy fasza CGI-sárkányt, feltűnik Drogon, aki nagyjából akkora lett az elmúlt időszakban mint egy kisebb falu. Daenerys a gyík hátán tol egy tök menő, de abszolút kihagyható motivációs beszédet a lovas csürhének, na ezzel zárul a hatodik évad eddigi legunalmasabb epizódja.

game-of-thrones-season-6-episode-6-daenerys-drogon.jpg

TheMountain értékelése:

Ennek az epizódnak a kulcsszava az érdektelenség. Te jó ég! Amellett, hogy érdektelen történéseket nézhettünk végig érdektelen karakterek kíséretében, még Daenerys Targaryent, az egyik legizgalmasabb, "legbadass-ebb" karaktert is sikerült érdektelenné és sablonossá tenniük ebben a részben. Lehet, hogy az írók konkrétan a 6. részre nem kaptak fizetést, mert a sárkány CGI-ra ment el a költségvetés, vagy végül mégiscsak leforgatták Margaery meztelen jeleneteit a stáb férfi és biszexuális vagy leszbikus női (a polkorrektség jegyében) tagjainak örömére, csak aztán velünk nem osztották meg? Vagy lehet, hogy gyereknap alkalmából kis lurkók írhatták meg a forgatókönyvet. Bár jobban belegondolva mégsem - a mai gyerekek elég elvetemültek ahhoz, hogy akkor sokkal több izgalom, vér és csöcs kapott volna helyet. Vagy legalább olyan meglepő baromságok, mint például hogy Daenerys a sárkánya helyett egy unikornisra pattan.

Mindegy, amíg ez nincs, addig marad nekünk Benjen Stark, én meg felveszem a "mi a faszom volt ez" Jaqen H'ghar arckifejezést a polcról.

Pontozás: 1 "mi a faszom volt ez?" levehető, cserélhető, mosható Jaqen H'ghar arckifejezés az 5-ből

jaqen-fej-ertekeles.jpg

Jövő héten jelentkezünk a következő epizód elemzésével, a megszokott stílusban. Ha időközben még több tahóságra vágytok, keressetek minket facebookon, de Instagramon is dől belőlünk a hülyeség.

Facebook: https://www.facebook.com/westerosvilaga/

Instagram: https://www.instagram.com/realm_of_westeros

A bejegyzés trackback címe:

https://westerosvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr528789776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása