Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Westeros Világa

Westeros Világa

Trónok Harca 6. évad 7. rész - A csirkék kihalnak Westeroson

2016. június 07. - TheHound

Az előző epizód langyosan dögunalmas történetszála után végre kaptunk valamit, ami ismételten nem lesz az évad legsikerültebb részei között számon tartva, de legalább lesz miről csámcsognunk. Kezdésnek visszatér egy rég nem látott karakter, akinek jobban örülünk, mintha Jon Snow támadt fel volna kétszer. Margaery kiválóan hazudik a Főverébnek és saját magának is, de előbb-utóbb muszáj lesz egy ágyba bújnia Tommennel. Jaime a Fekete Halat ostromolja, bár nem könnyű eldönteni, hogy őt vagy a Frey-eket rühelli jobban. Havasék töretlen lelkesedéssel gyűjtik az embereket a hadseregükbe, már lassan annyian vannak, hogy a Boltonok is észreveszik őket, ha hangosbemondón mondják hogy jövünk. A Véreb meg visszatér ahhoz, amihez a legjobban ért. Spoiler!!

15dpc3.jpg

A Véreb

A kezdő jelenetet elnézve én először azt hittem, hogy véletlenül elkapcsoltam a csatornát, mert hirtelen olyan zöldnek, békésnek és idillinek mutatják Westerost, ahogy én még sosem láttam. A férfiak kínzókamra helyett éppen templomot vagy mit építenek szorgosan, a nők közben zöldségeket aprítanak jókedvűen, de mégis olyan trehányul, hogy Gordon Ramsay egy hátbarúgás kíséretében dobná ki őket a konyháról. Egy pap irányítja őket, onnan gondolom hogy pap mert egy hétágú csillag lóg a nyakában, meg ez a pasi játszott a Herkulesben is asszem, ott is az idős megmondóember szerepét kapta. Na mindenki rohadtul kiveszi a részét a helyi IKEA-versenyben, négyesével cipelik a pasik a tetű nagy rönköket, kivéve egy melákot, aki biztos beleolvasott a magyar antik irodalomba, és most azt haluzta hogy dél van és ő a paraszt, aki egyedül van talpon. A nagydarab csávó egymaga caplat egy komplett mammutfenyővel, és amikor ledobja azt, látjuk az arcát: hát majd' lefostam a bokámat az örömtől, mert nem Toldi Miklós volt az, hanem a Véreb. Jaja.

ep57-ss02-1920.jpg

Kiderül, hogy Sandor igyekszik beilleszkedni a népiesch csoportba, fát is hasogat például, de úgy mintha a Stihl Favágó Világversenyen lenne, nem pedig a retkes bozótban. Jön a pap, mondja hogy a fejszédnek olyan a fordulatszáma a kezedben amit még egy üveghangon pörgetett Porsche is megirigyelne, ki a tököm bánt így el veled? Feministák áldozata lettem - sunnyog a Véreb, igen ez nekünk is fájó pont, hogy Westeros legfélelmetesebb harcosát levágta Brienne, a Becsületes. A vályúnál a pap elregéli a Vérebnek, hogy már majdnem eltemette, amikor az volt szíves felcsulázni egy becsületeset így a halál küszöbén, meg utána még kis híján elhantolta vagy egy tucatszor, de hát a Véreb csak nem akart meghalni. A gyűlölet hajtott - nyugtázza Sandor, a pap meg rávágja hogy inkább az istenek, de ő azokhoz nem ért, mindegy is, mi ugyanolyan hülyén néztünk rá mint a Véreb.

Margaery

Miután az előző évadban elmaradt amire a férfi GoT-fanok kollektíve vártak, nevezetesen hogy Margaery meztelenül parádézzon, a nő most elsőáldozó fejjel diskurál a Főverébbel. Bemagoltam mindent, csak szarral bekenve ne kelljen pucéran flangálnom az utcán, olvassuk Margaery arcán. Kezdésnek nem rossz, de a férjed beköpött, hogy mostanában mindig fáj a fejed este, ugye nem a "nincs-szex-játékot" űzöd? - tér a tárgyra a pap. Margaery kummant valamit, de a lényeg az, hogy Tommen még mindig előbb lesz kanos egy kakaós bögrébe tunkolt plüssmacitól, mint Natalie Dormer-től. Jut eszembe, most hogy Cersei-t halálra szívattam, te és a király becsicskultál, a bátyád meg lassan fényevő lesz a dutyimban, a nagyanyádat pécéztem ki magamnak - röfög a pap. ep57-ss05-1920.jpg

Margaery rohan is gyorsan a nagymutihoz, hogy a Főgyökérnek nem tetszett a múltkori erődemonstráció, mondjuk nekünk se, mert Natalie mégse vetkőzött. Olenna totál kiborul, micsoda egy szekta-szökevény lettél te mostanság lányom. A nagymuter azt is megállapítja, hogy a jelenlévő Unella septára nagyon ráférne egy kiadós verés, szerintünk más is, mert ezt a nőt maximum domina-szerkóban tudjuk elképzelni a legvadabb pornóforgatáson. Meg itt, de a funkcióját a septa mindkét helyen maradéktalanul betölti. Margaery persze nem teljesen hülye, hazaküldi a nagyanyját, közben pedig egy levelet is a kezébe dugdos nagy titokban. Úgy tűnik, Margaery mégse ment le teljesen alfába, de legalábbis messze nem annyira, mint Tommen.

Jon Snow

Havasék ugye a seregtoborzós-projektet nyomatják, most a vadakat győzködik, hogy kéne egy kis ellenszolgáltatás amiért nem hagytalak benneteket megdögleni a jégmezőn, srácok. A vadak húzzák a szájukat, most már mégse akarnánk annyira harcolni, mint az elmúlt hat évadban mindig, bocsi. Tormund helyreteszi a csipet-csapatot, Havas az életét adta értünk, most mi is ezt fogjuk tenni érte, azt felejti el egyedül hozzátenni, hogy Jon-nak ott volt Melisandre. Tényleg, vele mi van?

nevtelen_1.png

Cersei

Cersei berongyol Olenna-hoz, hallom hogy szeded a sátorfádat, kár hogy a fiadat nem, mert az a Főveréb börtönében rohad, hehe. Az idős nőt sem kell félteni, visszaugat hogy mindez a te balfasz intrikáid miatt történik, leszel szíves békében elhúzni innen, mielőtt nekem is vallásos verseket kell fejből idéznem egy mezítlábas cipésznek, mint az unokámnak. Cersei meg beijed, ha te elmész, akkor kivel leszek partiban a szektások ellen? Olenna kajánul nyugtázza hogy nagyjából senkivel sem, a testvéred/szeretőd büntiből száműzetésben van, apádat a pottyantós budin hasba lőtték (nem, nem szart aranyat), a fiad full kretén, a testvéred meg egy kontinenssel arrébb politizál, szóval kevés leszel ehhez te egyedül. Az egésznek értelme is lenne, ha nem vigyorogna a háttérben az élőholt Gregor Clegane zombi gyilkológép, de majd meglássuk.

got6702.jpg

Jaime Lannister

Jaime jobb híján ostromra készül a Fekete Hal ellen, aki nagyon tökös csávó, igazi élő legenda. A biztonság kedvéért magával hozta Bronnt is, akinak ritka nagy lett az arca, amióta nemes lett. A Hal éppen fapofával nézi, ahogy a Frey-katonák Lord Edmure szisztematikus kivégzésével fenyegetik az ostromlók részéről, de arcizma se rezdül, mondhatni szarik rá magasról. Jaime sec perc alatt alfába küldi a kotonszökevény Freyeket, majd rendelkezik, hogy tárgyalna a Hallal. Bronn meg is jegyzi, hogy nem ám párbaj lesz a vége, mert úgy elver téged a vénember, mint jégeső a harmatos kalászt. 

ep57-ss11-1920.jpg

Jon Snow

Mivel a seregük létszáma a vadakkal együtt is leginkább a nulla felé konvergál, Havasék a Mormont-háznál kunyiznak. A csöpp Lyanna-nak több esze van, mint a komplett Lannister-csürhének összesen, most képzeljük el hogy ez a sunci ül a Vastrónon, nem pedig a langyi virsli Tommen. Ádáz vita veszi kezdetét, Lyanna vitatja hogy bármelyikük is Stark lenne, Jon Havas (fattyú), Sansa meg férjhez ment a retek szadista Ramsay-hez, így ő pedig Bolton lett. Ser Davos húzza ki őket a fekáliából, ráveszi a kiscsajt hogy mégiscsak szent az ügyük Deres elfoglalói ellen, adjon hát katonát. A pici Lyanna meg odaadja az összes emberét, szám szerint hatvankettőt, hogy egyem azt a csöpp szívét. 

got6070002.jpg

Jaime Lannister

Jaime fullosan egymagában megy tárgyalni a Hallal, az meg olyan tahó módon beszél vele, hogy instant felvennénk szerkesztőnek. Az ígéretedet jöttél megtartani és hoztad a Stark-lányokat, vagy vesselek rögtön börtönbe? - érdeklődik rögtön a Hal, pluszban rávilágít arra, hogy Jaime-nek eddig nem volt olyan esküje az élete során amit fel ne rúgott volna páros lábbal, még jó hogy a vérfertőzésről nem tud. Nesze itt egy zacskó mák, számold meg hány szem van benne, na ennyien ostromoljuk meg a váradat, - dicsekszik Jaime. Jó, akkor mi ledarálva küldünk vissza benneteket - mondja a Hal, meg hozzáteszi azt is, hogy két évig tuti nem kell kajára költeniük, úgy betáraztak. Tényleg, te hol leszel két év múlva, Királyölő? - a kérdés hallatán azért Jaime is elgondolkodik, hogy mostanában igencsak szarul áll a szénája a királyi udvarban, reméljük Margaery hamar férfit nevel Tommenből.

game-of-thrones-season-6-episode-7-synopsis-and-title.jpg

Jon Snow

Úgy tűnik, kellett plusz egy jelenet, csak hogy még nehezebben tudjak képeket gyűjteni. Havas és Sansa éppen Lord Glover-nél kilincselnek, de az meg a Bolton-okhoz hűséges. Robb le se tojt minket, mikor a Vas Szülöttei támadtak minket, bezzeg a Bolton-ok segítettek - érvel eképpen Glover hibátlanul. Pedig te a Stark-oknak fogadtál hűséget, nyekergi Sansa életerőtlenül, de ez már veszett fejsze nyele. Lényeg, hogy a Stark-féle kommandós csapatnak nagyjából annyi esélye van a Bolton-ok ellen, mint megnyerni a lottó ötöst. Nem fog ez így menni, na.

ep57-ss09-1920.jpg

Theon Greyjoy

A kalózflotta egészségügyi megállót iktatott be a nagy menekülés közepette, ami annyit jelent, hogy kurváznak amennyit csak tudnak. Itt már éreztük, hogy az epizódra szánt CGI-lóvé félmeztelen statisztákra ment el nem pedig számítógép által kreált sárkányokra, mert több prosti van a jelenetben mint egy felkapott holland piroslámpás házban. Yara, Theon húga/nővére is kiveszi a részét a jóból, a fejét diszkréten beletemeti egy csinos dekoltázsba. Theon meg csak néz ki a fejéből, Yara a megtestesült Tibi atya kezdi itatni, hogy ha már pöcse nincsen, akkor legalább vedeljen, félig is jobb férfinak lenni, mint semennyire sem. Jó volna, ha visszanövesztenéd a levágott kukidat, és tökös módon viselkednél - győzködi testvéri szeretettel Yara a fél-eunuch bratyiját. Megyek és célba veszem a Sárkánykirálynőt, megállapodok vele, oszt' leigázzuk Westerost, - számol be a csaj a nagyszabású terveiről, majd közli hogy most indul dugni és cicit pöcögtetni. Ámen. 

yara-greyjoy.jpg

Sandor Clegane

A pap kiselőadást/agymosást tart arról, hogy korábban ő is fosztogató, tolvaj, gyilkos és rabló volt, de aztán amikor már térdig gázolt a vérben, rájött, hogy sokkal jobb ha erről és a megtérésről osztja az észt az erre fogékonyaknak. Hallgatja is mindenki ezerrel, rengeteg a rejtett utalás Sandorra, a Véreb ráadásul egy percig talán el is hiszi, hogy neki is lehet más sorsa mint hogy embereket öljön. A nagy hegyibeszéd közepette belovagol három lovas, akik jó pesti csöveshez méltóan végigkérdezik a nép tulajdonjogában álló ingóságokat: Lovatok van-e? Arany van-e? Acél van-e? Én már komolyan azt vártam, hogy cigit is tarhálnak majd de elhúznak, a Véreb meg megy fát vágni, a pap meg utána. Ezek a mocskok visszajönnek még a nőkért - sziszegi Sandor, aki lehet hogy kinyírt egy parasztot néhány garasért anno, de nagyjából az egyetlen szereplő az egész sorozatban aki sosem erőszakolt meg egy nőt sem, szóval ezt a témát ő nem nagyon szívleli. A pap meg adja a naiv idiótát, nem harcolok én már, a harc egy betegség, nem gyógyulsz meg azáltal hogy terjeszted a betegséget, szóval csihi-puhi kizárva. A Véreb visszakaffog hogy ja, de az se jó ha beledöglesz a betegségbe, majd akkorát csap a fejszével, hogy a következő évtizedben sem fog fa nőni a csávó százméteres körzetében.

1465205697009_cached.jpg

Arya Stark

Na ugye nem hiába hőbörögtünk itt a blogon amiatt, hogy hosszú-hosszú perceinket rabolta el az eddig tök felesleges történetszál Arya-ról, a Senkiről. Merthogy Arya már nem senki, hanem egy Stark, ráadásul úgy hasítja az utcakövet, mint aki most szarta a spanyolviaszt. Eszébe jut, hogy indulna vissza Westeros-ra, talál is magának egy kapitányt, akit a Facebook-os bökdösős módszerrel bír rá az együttműködésre, magyarán addig dobálja arannyal teli zacskóval a vén tengeri medvét, amíg az fel nem veszi. A fuvar letudva, Arya bámulja nyugodtan a naplementét, örül neki nagyon hogy nem a Sokarcú Isten dögszagú templomában püfölik éppen egy bottal. Eképpen szemlélődik roppant elégedetten egy hídon, mikor egy öregasszony odalép hozzá, és háromszor úgy hasba szúrja mint disznóvágáskor a malacot; úgy, ahogy a Frey és a Lannisterek együttesen se tudták Robb Stark feleségét. Szerencsétlen kiscsaj a folyóba veti magát, az öregasszony meg szó szerint letépi a saját arcát, hát nem az Arya-t Verő Lány lapul alatta?! Gratulálunk a jellem- és karakterfejlődéshez, mától ő lesz az Arya-t Leszúró Lány. Arya meg kínkeservesen, vérző hassal bolyong az utcákon, reméljük hogy nem a templom felé viszi az útja.

ep57-ss08-1920.jpg

A Véreb

Komolyan, én sajnálom ezt az embert. Végre rátalált volna a helyes útra, a Hit útjára, ami Főveréb ide vagy oda, mégiscsak jobb, mint amit eddig művelt a királyi testőrség tagjaként. Szegény Véreb most meg arra eszmél, hogy amíg ő szorgalmasan (tippeljetek hármat, mit csinált) fát vágott, addig az összes népet lemészárolták tőle nem messze. A megmentője, a pap pedig egy hosszú kötélre felakasztva lengedezik a szélben, ezáltal felvételt nyert a Westerosi YOLO csoportba (You Only Live One episode). A Véreb körülnéz, picit gondolkodik, majd azt teszi, amihez a legjobban ért: felkapja a fejszét és elindul kinyírni a pap gyilkosait. Kutyából nem lesz szalonna, a Vérebből sem lesz favágó. Már nagyon hiányoztál, Sandor!

ep57-ss10-1920.jpg

TheMountain értékelése

Kérdezzétek meg, hogy meglepődtem-e, hogy Sandor visszatért. Nem. Igazából úgy éreztem, hogy megint visszahoztak egy közönségkedvencet a sorozatba. Meglepődtem-e, hogy miután megadták Arya-ra a kilövési engedélyt, az őt leszólító öregasszony végül az Arya-t leszúró lány volt (hogy használjam az új nevét - találó egyébként)? Nem. Meglepődtem-e, hogy Arya végül nem halt meg? Nem, egyem a kis szívét. Hát persze, hogy nem.

Bár az eddigi évad legunalmasabb epizódja címet eddig kétségtelenül a 6. rész viszi (amelyről igyekszünk pótolni az írást), azért erős kihívója akadt. Persze nyilván érezzük megint, hogy készülődnek a dolgok, és ez a sorozattól nem is idegen - csak ahogy korábban is említettem, vajon lesznek-e meglepetések? A Vérebet visszahozni és Arya-t megszúratni de nem megöletni még mindig elég biztonsági játék. Persze, meghalt egy kisebb falunyi ember, akiket most ismertünk meg. Ez pedig Sandornak újra motivációt ad, hogy öljön... kit is? Három random gonosz fosztogató lovasembert? Micsoda izgalmak elé nézünk!

A Trónok Harca egyik legnagyobb varázsát a csöcsök mellett az adta, hogy bárkivel bármi megtörténhet. Mindegy, ki az, mennyire szeretjük, mennyi ideje ismerjük, jó vagy rossz - sőt, igazából nincs is senki, aki egyértelműen jó vagy rossz, komplex karakterek vannak - akik bármikor meghalhatnak, elveszhetik vég- / hímtagjaikat stb. Ráadásul a legváratlanabb módon és pillanatokban. Ez a bizonytalanság, hogy senki sincs biztonságban, adja meg a sorozat sava-borsát - azt az egészséges borzongást, hogy tényleg mindennek tétje van. Na, ebben az évadban ez eddig nincs.

Pontozás: 3 random lovas lovának nagy lófasza az 5-ből

lofasz-ertekeles.jpg

Jövő héten jelentkezünk a következő epizód elemzésével, a megszokott stílusban. Ha időközben még több tahóságra vágytok, keressetek minket facebookon, de Instagramon is dől belőlünk a hülyeség.

Facebook: https://www.facebook.com/westerosvilaga/

Instagram: https://www.instagram.com/realm_of_westeros/

A bejegyzés trackback címe:

https://westerosvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr848784536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása