Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Westeros Világa

Westeros Világa

Trónok Harca 6. évad 8. rész - Hullanak a verebek

2016. június 14. - TheHound

Arya Stark végre pontot tesz a Senki-féle történetszál végére, a Véreb azt hiszi hogy egy népmesében van és ő Fanyűvő, Tyrion pedig egy ostrom közepén találja magát. Cersei már nagyon érzi a közelgő vesztét, ezúttal talán a kedvenc zombija sem menti meg. Jaime visszaszerzi Zuglót, míg Sansa elbukik egy hadsereget. Spoiler!

mem3_1.png

Arya Stark

Már megint egy színházas jelenettel kezdünk, Lady Crane úgy játssza a gyermekét sirató Cersei-t, ahogy azt Lena Headey is megirigyelné. Színészi tehetsége elvitathatatlan, ahogy az is, hogy minden bizonnyal elment a normális esze, mert ugyanúgy a piás üvegért nyúl az előadás után, pedig még a legostobább néző is tudja hogy fixen abban van a méreg. Közben felfedezi a kis Aryat a rongyok mögött, ott szutyorog a kiscsaj vérző hassal, Crane meg egyből levágja a szitut, hogy a csajból azért dől a vér mert leszúrták mint a szopós malacot, nem pedig menstruál. Na gyere, összevarrom a sebeidet, ajánlkozik a nő, mert ha valakit háromszor gyomron döfnek egy tőrrel, akkor elég csak a sebeket összecérnázni, Dr. House már nyerítve káromkodna ha ezt látná. Nyugi, nekem olyan volt a családon belüli erőszak mint másnak a reggeli kávé, oszt' olykor-olykor én is megbicskáztam ezt-azt féltékenységből, aztán meg varrhattam össze őket hogy ne murdeljenek meg. - meséli a milf, Arya meg rákérdez, hogy hová tűnt a fiatalabb színésznő, aki felfogadta a bérgyilkosokat. Ja, hát neki meg lenyúztam az arcát, így megürült egy hely és rohadtul lusta vagyok állásinterjúztatni, nem akarsz csatlakozni hozzánk? - kérleli a nő a csajt. Arya meg rávágja hogy jó volna, de rohadtul nem tudnám fejből mondani a hosszú monológokat, ezt olyan ostoba fejjel adja elő hogy elhisszük neki, már csak azért is, mert időtlen időkön át azt verték belé síppal-dobbal-nádihegedűvel hogy ő egy senki, és ezt sem bírta megjegyezni. Ja, a világ legveszélyesebb gyilkosai is a nyomomban vannak - teszi hozzá a kicsi Stark, majd végre elalszik.

game-of-thrones-s6e6-lady-crane-e1464631800306_1.jpg
A Véreb

A tajgetosz-pozitív csőcselék igazán férfias játékokkal szórakoztatja magát az erdő közepén, jobb dolguk nyilván nincs. A legrondábbik odaszól a fiatalabb társának, hogy gyere megmutatom hogyan kell lesmárolni egy nőt, nem mintha én valaha próbáltam volna de valaki mesélte hogy ez tuti módszer. Átkarolja a másik idiótát, majd elegánsan belemártja a középső ujját annak seggvájatába, hehe de jól megszívattalak, szagolgatja a szarszagú kezét elégedetten. Eképpen múlatják az időt, amikor feltűnik a Véreb, és egy taktikai neutronbomba robbanásához hasonló pusztítást művel le köztük. Utoljára hagyja a kopaszt, aki most bizonyára azon gondolkodik hogy a heréjét ugyan kitépte Sandor, de a jobb kezén még ott illatozik a haverja labanctallérja. Hol vannak a többiek? - kérdezi a Véreb, de a töketlen már csak vinnyogni tud, hát még megdögleni se tudsz rendesen, mondja a Véreb és ismételten nem rendeltetésszerűen suhintja a fejszét a másik koponyájába.

nevtelen_2.png

Tyrion

Meereen egész szépen kezd kivirulni, a vörhenyes papok és papnők is hűen osztják az igét Daenerys-ről, szóval minden kezd visszatérni a rendes kerékvágásba. Nem kellett volna lepaktálni a szektásokkal, sziszegi Varys. Kuss, ha lenne farkad és minimális férfi hormonod, akkor te is örülnél hogy egyre több ilyen papnő rohangál az utcán, mondja a törpe. Kiderül, hogy Varys egy 007-es hipertitkos küldetésre indul Westerosba, kellenek a támogatók és még egy hajóhadnak is a híján vagyunk, sorolja az eunuch. Én inkább azon aggódnék, hogy a királynőnk egy rahedli vademberrel játszik Bear Grylls-eset a pusztában - jegyzi meg Tyrion, majd búcsúzóul odaveti Varysnak, hogy csak óvatosan a kupikban, nem ám a végén fürtökben lógnak rólad a szajhák, hehe.

ep58-ss04-1920.jpg

Cersei

Qyburn kopogtat, hogy felség a pofám leszakad, de a csuhás népség már a kapuban van. Ki a f@szom engedte be ide ezeket? - húzza fel a szemöldökét Cersei, de hát mindannyian tudjuk, hogy Langyos Tommen jóváhagyásával bátorodtak fel ennyire a verebek. Mindegy, Cersei fogja a tanácsadóját és a zombi testőrét és lerongyolnak a gyökerekhez, Lancel már mondja is hogy a Főveréb hívat téged, velünk kell jönnöd. Majd hülye lennék visszaköltözni abba a mocskos patkánylyukba, hát egy faszkorbáccsal kergettetek idáig a városon át, most meg menjek vissza? - kérdezi Cersei. Hozzáteszi azt is, hogy a méltóságos főpap lesz kegyes a retkes hobbitlábain odamenni őhozzá, ha akar valamit, mert hogy ő többet a szentélynek még csak a közelébe sem megy, az biztos. Lancel meg nem tűri az ellentmondást, vinné már Cersei-t a szadista elmebeteg főnökéhez, de Gregor Clegane elébe áll. Az egyik csuhás ekkor döntött úgy, hogy megunta az életét, mert megpróbálja ledöfni az élőholt Hegyet. Na erre a zombi félkézzel letépi a csávó fejét, szerintem még a gerincét is kihúzta, majd lekúrta a holttestet a többi szektás lába elé. Üzenem a Főverébnek, hogy őt is nagyon várom - mosolyog Cersei, egy ilyen kiadós vérengzés már nagyon érett az idiótáknak. Közben rettenetesen büszke vagyok magamra, mert észrevettem hogy a megölt veréb vére pontosan hét csermelyben csörgedezett le a csatornába az aknafedőn keresztül, vágjátok, a Hetek hite meg minden.

maxresdefault.jpg

Brienne, a Becsületes 

Ez szerintem egy ostrom, mondja Podrick ahogy nézi erősen a Lannister-tábort. Ha nem mondod, el se hiszem, te félkegyelmű, vágja rá Brienne. Miközben a nő Jaime-vel dumál a sátorban, Bronn baszogatja a fiút, na leápoltad már a nagydarab tonnadonnát? Nincs annyi pia egész Westeroson hogy megtegyem, mondja Podrick, Bronn meg rámutat hogy haver akkora lőcsöd van hogy fél Királyvár erről beszélt, ne már hogy nem vered be a lompost neki? Brienne ezalatt előadja Jaime-nek a nagy tervet, bemegyek a Fekete Halhoz és meggyőzöm hogy jöjjön velem északra Sansa-ért küzdeni, akkor emberveszteség nélkül a tied lehet Zúgó, mi meg mehetünk békében. Jaime beleegyezik, neki nagyjából mindegy, de már nagyon takarodna onnan a húga combjai közé. 

brienne-pod.jpg

Sansa kinyalhatja a seggem, Zúgó végre az enyém, szarok Deresre - nagyjából ez volt a véleménye a Fekete Halnak a segélykérő levélről. Amikor utoljára láttam a csajt, még a csattogós lepkét tologatta és a többi purdéval panírozta a kutyaszart a homokozóban, most meg adjam fel az otthonomat és menjek északra? - mondja a vén fószer, Brienne meg rájön hogy ezt nagyon benézte, Jaime éjfélkor kezdi az ostromot, ők pedig itt ragadtak sereg nélkül.

ep58-ss06-1920.jpg

Cersei

A király anyja kicsit felpaprikázva vonul be a trónterembe, mi az hogy nem szóltatok nekem, hogy Tommen bejelentésre készül? Na ja, a jelenlevők egyik fele lenézi Cersei-t, a másik fele meg fél tőle, mint a tűztől. Tommen, a Langyos valóban kihirdeti, hogy Loras és Cersei tárgyalása hamarosan kezdetét veszi, és most kapaszkodjatok meg, eltörli a párbaj általi ítéletet. Cersei-ben megfagy a kaki, basszus a legyőzhetetlen gyilkológépemmel simán nyertem volna, most meg hét septon fog dönteni a sorsomról. Ez nekünk azért fájó pont, mert titkon reménykedtünk a teóriában mi szerint a király anyját a Hegy, a hitet pedig a visszatérő Véreb fogja képviselni a párbaj során, úgy látszik a jó kis testvérharc még várat magára. Tommen meg úgy viselkedik, mintha nem is anya szülte volna a világra, hanem maga a jóságos hit fosta volna ki magából a Vastrónra egyenesen.

ep58-ss01-1920.jpg

Tyrion

Az alkoholista törpe annyira belejött az államigazgatásba, hogy a második Humbákfalva alapjait is igyekszik már letenni. Piáljatok velem, kérleli a Férget és Missandei-t. Előbbi azért nem iszik mert ő katona ugyebár, az utóbbi meg azért nem, mert fél hogy bebaszcsizik. Tyrion azért beléjük diktál néhány deci bort, annyira feloldódik a hangulat hogy vicceket mesélnek, egyik szarabb mint a másik. Mikor már Missandei is kezdene becsiccsenteni a nagy jókedv közepette, megkondulnak a vészharangok, mindenki rohan kifelé hogy már megint mi történt. Hát az történt, hogy eljöttek a rabszolgatartók, egy hatalmas CGI-hajóhad élén állnak neki megostromolni Meereent. 

missandei.png

Jaime Lannister

A Királyölőnek eszébe jutot, hogyha már a Becsületes Brienne elbukott, akkor meg kéne játszani az utolsó ütőkártyát az ostrom alatt. Felajánlja Lord Edmure-nak, hogy legyen kedves bemenni a várba és vegye rá a katonáit a megadásra, különben idehozatja a gyerekét és katapulttal fogja a falhoz lövetni. A csávó kéri is a bebocsátást a hídon, a Fekete Hal viszont nem engedné be, nyilvánvaló hogy csapda. Csakhogy a Tully katonákban jobban munkálkodik a hűség mint a józan ész, tudják ők is hogy Edmure a Zúgó jogos ura, muszáj azt tenniük amit mond. Szegény Hal meg hiába magyarázza hogy farkast engedünk a birkanyájba, Edmure-t beeresztik, akinek az első parancsa persze hogy az hogy mindenki tegye le szépen a fegyvert. Brienne-ék egy csónakon menekülnek, hiába kérleli a nő a Halat hogy az tartson velük, a csávó inkább szembeszáll a saját katonáival. Jaime-nek már csak a vén harcos halálát jelentik, ő meg a várfalról integet az egyre távolodó Brienne-nek. Mondjuk bent lehetett az éjjellátó távcsöves kontaktlencséjük, mert olyan kibaszott messziről az éjszaka közepén meglátni, hogy valami nyomorult integet, nem kis teljesítmény.

ep58-ss08-1920.jpg

Tyrion

Meereent olyan szinten bombázzák az ostromgépek, hogy nagyjából egy órába se telik mire az egész város porrá s hamuvá lesz. Tyrion a piramis tetején szentségel, tényleg mi a szarnak akartam itt megállapodni a mocskos mesterekkel, hát ez lett a vége. Szürke Féreg is pesszimista, szerinte nagyjából a piramis az egyetlen hely amit meg tudnak védeni. Közben megremeg a plafon, por hullik alá, karmok szántják a tetőt. Hát ez nem nyest lesz, gondolja Tyrion, erre beviharzik a teraszról Daenerys. Az arcán meg a kifejezés, hogy baszki két hétig hagytalak benneteket magatokra, mi ez a rohadt kupi megint? - a háta mögött látjuk az egyre távolodó Drogont, ez teljesen logikátlan, a sárkány egy kiadós tűz-csulával felégethetné a fél hajóflottát, erre most elrepül.

ep58-ss09-1920.jpg

Sandor Clegane

A Véreb rátalál a pap gyilkosaira, ott sorakoznak szépen egy faág alatt az akasztásukra várva; a gond csak az, hogy a Testvériség készül ellopni a show-t. Észreveszik Sandor-t, kérdezik hogy hova igyekszik azzal a bitang nagy fejszével, az meg válaszol hogy ezt a három kretént jöttem megölni, nem is az erdész vagyok. Alkudozás veszi kezdetét, a Testvériség két halálraítéltet enged át Sandornak, aki nem vághatja le a fejüket a baltával, de még csak a kezüket sem, viszont gyönyörűen felakasztják mind a hármat. A Véreb persze nem hazudtolja meg önmagát, még aközben lelopja a csizmát az egyik lábáról, amíg az még egy kötélen fuldoklik. Vacsi közben győzködik győzködik Sandort ezerrel, hogy álljon be közéjük, sok jót tehetne még az életben, nem kell hogy fejszével rohangáljon keresztül-kasul a tájon. A Véreb megtörli a kezét, mondja hogy egész jó volt a kaja de én még mindig a KFC-t preferálom, továbbá nem igazán van kedvem megint becsatlakozni valami szedett-vedett rühes bandába - mondja miközben a többiektől kb. 2 méter távolságra belehugyozik a tóba, ránt kettőt a fitymáján és pisás kézzel visszaül zabálni. 

ep58-ss07-1920.jpg

Arya Stark

Lady Crane egy darabig elfuthatott a bérgyilkosok elől, de elmenekülni már nem tudott; egy tőrrel vágják el a nyakát míg orvosság után kutat. A zajra már Arya is felkel, baszki itt van ez a degenerált egyarckifejezéses nyomorék, inkább kiugrik az ablakon. Na itt veszi kezdetét az igazi westerosi Spartan Race, a kiscsaj árkon-bokron-szekéren-zöldségeseken keresztül lohol, az Aryat Leszúró Lány meg utána. Az előzetesben volt egy rövid jelenet, amin feltűnt Syrio Forel árnyéka, na ez az elmélet is megdőlt, mert egy tök random statiszta alakjáról véltük azt, hogy visszatért Braavos első kardja. Arya a kis kuckójába menekül, egyetlen gyertya világít, a dög leány meg mondja neki hogy hiába lobogtatod itt a kardodat, ez korábban sem működött. Arya meg egy suhintással eloltja a lángot és a vaksötétben kinyírja a picsát.

game-of-thrones.jpg

Jaquen értetlenül nézi, hogy csurom vér a padló a Sokarcú Isten templomában. A cseppeket követve a csarnokba ér, ahol a lenyúzott arcokat tárolják. Hát a legfrissebb köztük az Arya-t Leszúró Lány rém ronda pofája, mi nagyon boldogok vagyunk hogy nem látjuk őt többé. A pap meg elismerően bólint, na végre hogy igazán egy senki lett belőled lányom. Arya visszaszól hogy a nagy túróst lófaszt, a nevem Arya Stark és megyek haza Westerosra, kurvára díjaznám ha nem baszogatnátok tovább.

ep58-ss05-1920.jpg

TheMountain értékelése:

Hosszú értékelés: az epizód címe és az előzetes spekulációk alapján én tényleg teljes szívemből azt hittem, hogy ez egy jó rész lesz, hogy ez majd odabasz, és beindul a szokásos évadvégi tűzijáték - és voltak is arra utaló jelek, hogy ez így lesz. Aztán akkorát koppantam megint, amekkorát csak a Hegy tud.

Egy csomó szál és karakter, amiket az évad építgetett, nem vezetett sehová. Izgalomtól mentes történéseket nézhettünk végig. Két kivétel volt: amikor a Hegy letépte annak a nyomorultnak a fejét, meg amikor a Véreb jól kiosztotta a random faszkalapokat. El kell ismernem, ezek badass pillanatok voltak.

De az Arya-t leszúró lány és Arya jelenetében kérem, mi a halál volt az a Terminátoros üldözés? Láttuk, hogy a csaj tud futni, hogy el akarja kapni Arya-t, erre egyszercsak átváltott ilyen lassan, kimérten sétálunk az áldozatunk után módiba... de miért? Aztán mikor sarokba szorította, Arya lekapcsolja a lámpát, ÉS LEGYŐZI A CSAJT ÚGY, HOGY NEM IS MUTATTÁK. Ja, és akkor Jaqen meg üdvözölte, hogy te aztán senki lettél. Mitől? Hogy megölte a csajt? Hisz' ölt már. És nem is ez volt a feladata. Vagy esetleg mégiscsak a csaj győzött, és Arya arcát viselve járult Jaqen elé? Akkor viszont nem lenne értelme melldöngetésének, hogy én bizony Arya vagyok. Szóval összességében: semmi értelme sem volt az egésznek. Egy módon válthatja itt meg magát a sorozat, mégpedig úgy, ha ennek az egésznek kiderül, hogy mégiscsak volt értelme, és azért nem láttunk semmit, mert valami nagyon nagy fordulat készült elő. Merjünk még reménykedni?

És ez nem az egyetlen ilyen ebben a részben. Felépítették a Fekete Hal karakterét, volt faszméregetés Jamie-vel, meg hogy azért vén fasz meg minden, de még oda tud csapni meg mittomén, erre kvázi erőszak nélkül beveszik a várat, róla meg jelentik, hogy harc közben meghalt. HE? Egyre inkább az volt az érzésem, hogy itt egy ember halt meg valójában, az pedig a stáb harc-koreográfusa.

Valószínűleg ezért is döntöttek úgy, hogy ne legyen harc általi ítélet Cersei számára sem. Persze értjük, hogy így jóval nagyobb esélyük van a szentfazékoknak kicsinálni, de hogy tőlünk, nézőktől így elvették egy hihetetlenül extrém epikus harc lehetőségét, az szívfacsaró.

Ezek után engem már csak egy dolog kárpótolna, ha tisztelt Zombi Hegy Úr úgy tépné le a Főfasz Főveréb fejét, mint annak a csávóét; esetleg a Véreb még belebaszhatná hűséges fejszéjét.

Reménykedhetünk még igazi Trónok Harcás fordulatokban? Igen. Lesznek ilyenek? Sajnos nem vagyok benne biztos.

Pontozás: 2 jeleneten kívüli történés az 5-ből

nopic-ertekeles.jpg

Rövid értékelés: szar se történt már megint.

Jövő héten jelentkezünk a következő epizód elemzésével, a megszokott stílusban. Ha időközben még több tahóságra vágytok, keressetek minket facebookon, de Instagramon is dől belőlünk a hülyeség.

Facebook: https://www.facebook.com/westerosvilaga/

Instagram: https://www.instagram.com/realm_of_westeros

A bejegyzés trackback címe:

https://westerosvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr158805430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása